Yaşlılar, yalnız bırakılmadı

Yaşlılar, yalnız bırakılmadı

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle Dr. İsmail Işık Huzurevini ziyaret eden Gençlik Merkezi üyeleri, yaşlılarla sohbet ederek, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmeye çalıştı.

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle Dr. İsmail Işık Huzurevi’ni ziyaret eden Gençlik Merkezi üyeleri, yaşlılarla sohbet ederek, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmeye çalıştı. Yaşlılar da ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi

 

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü münasebetiyle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi’nce Dr. İsmail Işık Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ziyaret edildi. Sosyal Hizmetler İl Müdürü İzzet Güneş’in de katıldığı programın açış konuşmasını yapan Gençlik Merkezi Şube Müdürü Abdurrahman Şahin, Huzurevi’ne yapılan ziyaretin yaşlılarla aralarındaki bağları güçlendirmek, onları daha iyi anlamak, bilgi almak, onların duygu ve düşüncelerine tercüman olmak amacını taşıdığını ifade etti.

 

Dünya nüfusunun yüzde 10’unun yaşlılardan oluştuğunu ve her geçen gün yaşlı nüfusun biraz daha arttığını dile getiren Gençlik Merkezi Şube Müdürü Abdurrahman Şahin, “Yaşlılar için yapılan her etkinlik, her geçen gün biraz daha yaşlandığımızı bize hatırlatıyor. Yaşlılık insanın kaçınılmaz sonu, kaderidir. Yaşlanan insanların, biz genç nesillere daha iyi bir gelecek sunabilmek için yaptığı fedakarlığı düşünerek hareket etmeli ve onları asla yalnız bırakmamalıyız” diye konuştu. Yaşlıları sadece özel gün ve haftalarda değil, her zaman hatırda tutmak ve bunu onlara da hissettirmek gerektiğinin altını çizen Şahin, “Bir gün hepimiz yaşlanacağız, bunu hiç unutmamalıyız. Yaşlılarımız, milletimizin onurudur. Onlara sahip çıkmak hepimizin görevidir. En verimli çağlarını bizim için harcayan yaşlılarımızı unutmuyor, onlara minnet duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Programa katılan Sosyal Hizmetler İl Müdürü İzzet Güneş de 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nde dünün gençleri ile bugünün gençlerinin buluşmasının yaşandığını belirterek, “Yaşlılık sadece yaş olarak ilerlemiş olmak değil, tecrübe sahibi, bilgili, erdemli kişi olmak anlamlarına da gelmektedir. Biz gençlerin, yaşlılarımızın tecrübesine her zaman ihtiyacı var. Yaşlılarımız, bugünü yaşayan, yarına umut dolu bakan ve kendisini en iyi şekilde yetiştirmeye çalışan gençlerimizin müsebbibidir. Yaşlılarımız bizim gözümüzde sadece yaşı ilerlemiş, güçten düşmüş insanlar değil, kıdem kazanmış insanlardır” diye konuştu.

 

Gerçek yaşlının ise yaşı ne olursa olsun dünyadan bağını koparan kişi olduğunu söyleyen İzzet Güneş, “Bu nedenle yaşımız ne olursa olsun, ne tür sıkıntı, dert yaşamış olursak olalım dünyanın güzelliklerini yaşamalı ve dünyadan hiçbir zaman bağımızı koparmamalıyız. Dünyanın nimetlerinden ölünceye kadar yararlanmalıyız” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Konuşmaların ardından Gençlik Merkezi üyeleri yaşlılara günün anısına karanfil takdim etti. Daha sonar Gençlik Merkezi üyeleri tarafından okunan şiirler dinlendi. Ardından yine Gençlik Merkezi üyesi gençler tarafından oluşturulan Halk Oyunları Ekibi’nin halk oyunları gösterisi izlendi. Yaşlılar da söylenen şiir ve şarkılara eşlik ederek huzur dolu vakitler geçirdi.

 

RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.