Yaşı Büyük Diye Okula Almıyorlar

Yaşı Büyük Diye Okula Almıyorlar

Silivri’de, maddi imkânsızlıklar nedeniyle 11 yaşına kadar okula gidemeyen Şeref Kalyoncu’yu hasta ve yaşı büyük olduğu gerekçesiyle hiçbir okul kabul etmedi. 6 çocuğa 700 liralık emekli maaşı ile bakan anne Havva Handan Kalyoncu, yetkililerden...

Silivri’de, maddi imkânsızlıklar nedeniyle 11 yaşına kadar okula gidemeyen Şeref Kalyoncu’yu hasta ve yaşı büyük olduğu gerekçesiyle hiçbir okul kabul etmedi. 6 çocuğa 700 liralık emekli maaşı ile bakan anne Havva Handan Kalyoncu, yetkililerden yardım eli bekliyor.

Adapazarı’nda 3 yıl önce 6 çocuğu ile Silivri’ye taşınan Havva Handan Kalyoncu, 11 yaşındaki oğlunu hiçbir okulun kabul etmediğini söyledi. Yaşının büyük olması ve hastalığını gerekçe gösteren okulların, alternatif çözüm bulmak için de yol göstermediğini belirtti. 45 yaşındaki Kalyoncu, 700 lira emekli maaşı ile 6 çocuğa baktığını kaydederek, 2 çocuğunun okula devam ettiğini ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle bugüne kadar hiç okula gitmeyen Şeref’i henüz okuma yazma bile bilmediğini anlattı. Yetkililerden yardım isteyen Kalyoncu, en büyük istediğinin oğlunun okuması olduğunu söyledi.

Yaşadıklarını anlatan Kalyoncu, “Oğlum okula gitmiyor, kimse okula almıyor, kendim rahatsızım 700 lira maaş alıyorum ama kira ödüyorum, çok borcum var. Yetmiyor oğlumu da okutamıyorum, oğlumun rahatsızlığı vardı. İlçe Milli Eğitime gittim, dilekçe yazdılar ama ses seda çıkmadı. Bilmiyorum ne olacak? Yaşı oldu 11, hiç kimse almıyor. Hiç okula gitmediği için, okuma yazması bile yok maddi durumumdan dolayı.” şeklinde konuştu.

Yetkililere seslenen Kalyoncu, “Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımız ve Milli Eğitim Bakanımıza rica ediyorum, oğlumun okumasını istiyorum, öbürleri okuyor bu oğlum okuyamıyor. Bütün kapılar yüzüme kapandı, Özellikle Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum; çok zor şartlarda yaşıyoruz, oturacak bir evimiz bile yok.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.