Yaşantısıyla örnek oldu

Yaşantısıyla örnek oldu

Cihannüma Derneği Konya İl Temsilcisi Barış Çağlayan Çakır, “O ezanın Türkçe okutulduğu Kur’an-ı Kerim’lerin toplatıldığı bir dönemde İslami yaşantısıyla herkese örnek olmuştur” dedi.

Milli Görüş lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 7. sene-i devriyesinde Cihannüma Derneği Konya İl Temsilciliği’nin düzenlediği panelle anıldı. Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda gerçekleştirilen panele Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Kurulu Başkanı Muhsin Görgülügil, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürü Abdurrahman Fidancı, SGK İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz, Eğitim Bir-Sen 2.Nolu Şube Başkanı Şenol Metin, Cihannüma Derneği Konya İl Temsilcisi Barış Çağlayan Çakır, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcisi, davetliler ve öğrenciler katıldı. Panelde konuşmacılar Doç Dr. Mehmet Emin Babacan, Doç. dr. Mahmut Hakkı Akın ve Yrd. Doç. Dr. Abdulkadir Mecid “Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın hayatı, düşüncesi ve mücadelesi” konularıyla katılımcıları bilgilendirdi. Moderatörlüğünü Eğitim Bir-Sen 2.nolu Şube Başkanı Şenol Metin”in yaptığı panelde ayrıca Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın eğitim ve siyasi hayatı, 28 Şubat dönemi ve o dönemde medyanın etkisi konularına değinildi.

HAYATI BOYUNCA ÜLKESİ İÇİN ÇALIŞTI

Panelin açılışında konuşan Cihannüma Derneği Konya İl Temsilcisi Barış Çağlayan Çakır, Erbakan Hocanın hayatının yarısının ibadetle diğer yarısının da ülkenin kalkınması için projeler üzerine çalışmakla geçtiğini söyledi. Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın yaşadığı dönemde ülkenin çeşitli sıkıntılar içinde olduğunu belirten Çakır, “Hocamız bu sıkıntılara karışı son nefesine kadar mücadele etmiştir. Ezanın Türkçe okutulduğu Kur’an-ı Kerim’lerin toplatıldığı bin dönemde İslami yaşantısıyla herkese örnek olmuştur. Hiçbir zaman ibadetinden taviz vermemiştir. Aynı zamanda milletimizin geleceği için projeler ortaya koymuş ve bu projeler için var gücüyle çalışmıştır” dedi.

KARŞISINDA ENGELLER VARDI

Erbakan Hocanın başlattığı projelerin karşısında her zaman bir engel bulunduğunu vurgulayan Çakır, “O şeftali üretmek yerine motor üretmek istediği için karşısına engeller çıktı. Onun yerli otomobil çalışmalarına engel konuldu. Kaç yıl geçti üzerinden, bugün hala ülkemizde yerli otomobil kurma mücadelesi var” şeklinde konuştu. Çakır. Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı tanımaktan, birlikte mücadele etmekten son derece gurur duyduğunu sözlerine ekledi.

TEK AMACI İSLAM VE MİLLETİYDİ

Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Kurulu Başkanı Muhsin Görgülügil de, Erbakan Hocayı anlamanın kolay olmadığını belirterek, “Siyasi hayatı çok sıkıntılıydı ama o yılmadan o ömrünün sonuna kadar mücadele etti. Bayrağı hiç bırakmadı” dedi. Erbakan Hocanın edep ve ahlak sahibi nazik bir insan olduğunu kaydeden Görgülügil, Erbakan Hocayla birlikte yaptıkları çalışmalara değinerek sözlerini noktaladı. Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal ise Erbakan Hocanın siyasetinin günümüz particiliği gibi olmadığını söyledi. Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın gerçek bir lider olduğunu aktaran Başkan Tutal, hocanın liderler yetiştirip ülkesine liderler bıraktığını aktardı. Erbakan Hocanın İslami yaşantısıyla örnek olduğunu kaydeden Tutal, “Onun tek amacı milletimizin bekası ve İslam’dı” dedi. Açılış konuşmalarının ardından panele geçildi. 

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.