‘Yaşam hakkı için mücadeledeyiz’

‘Yaşam hakkı için mücadeledeyiz’

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle basın açıklaması yapan CHP Konya İl Kadın Kolları Başkanı Damla Yılmaz, Türkiye’de yaşayan kadınların, en temel hak olan yaşam hakkı için direndiklerini belirtti. 

CHP Konya İl Kadın Kolları Başkanı Damla Yılmaz, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle Gedavet Parkında açıklama yaptı. Türkiye genelinde eş zamanlı yapılan basın açıklamasına, CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, il yönetim kurulu üyeleriyle partili kadınlar katıldı. 

 2022 yılının Ocak ve Kasım ayı içinde 482 kadının öldürüldüğünü belirten CHP Konya İl Kadın Kolları Başkanı Damla Yılmaz, "Biz kadınlar dünyada ve Türkiye’de şiddet sarmalına karşı sesimizi yükseltiyoruz. Mücadeleyi büyütmeye devam ediyoruz. Ülkemizde yaşayan kadınlar, en temel hak olan yaşam hakkı için direniyor. AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana kadın cinayetleri sistematik olarak arttı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre, 2002 yılında 66 kadın cinayeti işlenmişken, 2021 yılında 217’si şüpheli olmak üzere 497 kadın hayattan koparıldı. 1 Ocak 2022 ile 1 Kasım 2022 arasında ise 202’si şüpheli olmak üzere en az 482 kadın öldürüldü. Şüpheli kadın ölümü yoktur, etkin yürütülmeyen soruşturmalar vardır" dedi.  

KADIN CİNAYETLERİ POLİTİKTİR

Kadın cinayetlerinin politik olduğuna dikkat çeken Damla Yılmaz, şu görüşleri savundu: "İktidarın kadını yok sayan politikalarına karşı, biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak kadınları güçlendiren eşitlikçi politikaları hayata geçireceğiz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söz verdiği gibi 24 saat içinde İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden yürürlüğe koyacağız. Genel Merkezimizde bir “Alo Şiddet” hattı kurduk. Yaşam Hak projemiz aracılığıyla 444 82 85 numaralı hattımızı arayan tüm şiddet mağduru kadın ve çocuklara, 7/24 ücretsiz destek hizmeti verdik, vermeye de devam ediyoruz. Yine Yaşam Hak projemiz kapsamında, bugüne kadar binlerce kadının hayatına bire bir dokunduk. 81 ilde 129 gönüllü avukat ekibi kurduk. Bu sürede bin 135 kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı duruşmasını takip ettik. Kadını güçlendirecek eşitlikçi politikaları derhal uygulamaya koyacağız. Bizlere ülkemizin ve partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten kalan büyük bir mücadele mirası var. Hiçbirimiz eşitlik mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz."

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.