'Yaşadıklarımız doğum sancısı'

'Yaşadıklarımız doğum sancısı'

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği (BEM-BİR-SEN) Konya Şubesi, Bera Otel'de basın toplantısı düzenledi.

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği (BEM-BİR-SEN) Konya Şubesi, Bera Otel'de basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, AK Parti İl Başkanı Musa Arat, BEM-BİR-SEN Konya Şubesi Başkanı Sait Közoğlu, İHH Konya Başkanı Hasan Hüseyin Uysal ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.

ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUM

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Belediye çalışanlarımızın böyle güzel bir projeye imza attıkları için teşekkür ediyorum. Konya belediyecilikte ileriye gidiyor. Yaptığımız  fiziksel çalışmalar yanında çalışanlarımızın böyle güzel projelerde yer alması belediyeciliğin ileriye gittiğini gösteriyor. Belediye çalışanlarımızla gurur duyuyorum. İHH büyük fedakarlıklar yaparak hepimizin sorumluluğunu azaltıyor” dedi.

BEM-BİR-SEN Konya Şube Başkanı Sait Közoğlu ise sendika olarak bütün dünya mazlumlarının yanında olduğunu ifade etti. Közoğlu, "Üstlendiğimiz misyon ve vizyonumuz doğrultusunda herkesin derdini dert edindik. Bütün çalışmalarımızda ve faaliyetlerimizde bize verilen bu ağır sorumluluğun bilinciyle hareket ettik. Aziz milletimizin ve bütün dünya mazlumlarının yanında olduk. Ekmek, emek mücadelemizi özgürlük mücadelemize katarken bir taraftan da Arakan'dan Somali'ye; Doğu Türkistan'dan Mısır'a Suriye'ye, Irak'a, Çeçenistan'dan Balkanlara, Bosna'ya, Gazze'ye, Filistin'e ve yer kürenin her yerinde Batı emperyalizminin zulmüne maruz kalmış tüm kardeşlerimizin, dünya mazlumlarının ulusal ve uluslararası kamuoyu nezdinde tutan elleri, haykıran güçlü sesi olduk. Biz bu ülkede kiracı değil ev sahibiyiz. Bu ülkeyi bize emanet eden medeniyet öncülerimiz büyük bedeller ödedi. Millet olarak Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, genci ve yaşlısıyla birlikte yaşamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

5 YILDIR ALANLARDAYIZ

"Şu anda Milli Mücadele benzeri bir mücadele yaşıyoruz. Amaçları Türkiye'yi ateşin içerisine sokmaktır. Terör örgütleri ve onları kurgulayanların tuzağına düşmemeliyiz" uyarısında bulunan Közoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bayır-Bucak'a ağır saldırılar yapılmaktadır. Suriye rejimi ile birlikte Rusya, kardeşlerimizi hedef almaktadır. Biz olayların başladığı günden bu yana ayaktayız Beş yıldır tepkimizle alanlardayız. Kardeşlerimiz özgürlüğüne kavuşana kadar, onların haklı taleplerini haykıracağız. Sendikamız nerede bir mazlum varsa dil, din, renk, ırk ayrımı gözetmeksizin merhamet elini uzatan bir teşkilattır. Bugün Suriye'de Bayırbucak'taki kardeşlerimiz için 90 bin TL topladık. İHH vasıtasıyla yardımlarımızı ulaştıracağız."

ORADA ÜMMET KARDEŞLİĞİ VAR

Konya İnsan Hak ve Hürriyetleri  İnsani Yardım Vakfı Başkanı Hasan Hüseyin Uysal da şunları kaydetti: “İHH olarak 23 yıldır nerede mazlum varsa biz oradayız. 150 yıldır sancılar yaşadık. Şu andaki çektiklerimiz bizim batış ve çöküş sıkıntıları değildir bugün çektiğimiz sıkıntılar ayağa kalkma sıkıntılardır. Bunlar doğum sancımızdır. BEM-BİR-SEN, Bayır-Bucak'ın zor günlerinde yanında oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz aylarda Türkmenler'e yapılan o ağır saldırılarda onların yanında yer aldık. Bayır-Bucak diyoruz ama bütün Suriye İslam toprağıdır. Nasıl Türkiye batısından doğusuna İslam vatanı ise bugün Suriye'de batısından doğusunda her yeri İslam toprağıdır. Bayırbucak'ın savunulmasında sadece  Türkler yer almıyor orada Arap ve Kürt kardeşlerimizde Bayırbucak'ı savunuyor. Bayırbucak'ı savunanların yarısından çoğu Türkmen değil. Bu demek oluyor ki orada bir ümmet kardeşliği var."

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.