Yarı yıl tatilini ibadetle geçiriyorlar

Yarı yıl tatilini ibadetle geçiriyorlar

Konya'da yarı yıl tatilinde yüzlerce öğrenci ailesiyle birlikte umreye gitti. Okulların yarıyıl tatiline girmesini fırsat bilen bazı aileler, çocuklarını Suudi Arabistan’a umre yapmaya götürdü.

Konya'da yarı yıl tatilinde yüzlerce öğrenci ailesiyle birlikte umreye gitti. Okulların yarıyıl tatiline girmesini fırsat bilen bazı aileler, çocuklarını Suudi Arabistan’a umre yapmaya götürdü. Öğrencilerin de dahil olduğu ilk umre kafilesi geçen hafta yola çıkmıştı. Umru kafileleri dualarla kutsal topraklara uğurlanıyor.

Uzun yıllardır hac-umre organizasyonları yapan Van Der Zee Turizm Şirketi, aracılığıyla her yıl yüzlerce kişi kutsal topraklara gidiyor. Yarı yıl tatili için de umre orgazisyonları gerçekleştiren Van Der Zee'nin ilk umre kafilesi 18 Şubat'ta Konya Havaalanı'ndan dualarla yola çıktı. İçerisinde çok sayıda öğrencinin de bulunduğu ilk kafilede 97 kişi yer aldı. Van Der Zee'den şu bilgiler alındı: "Öğrencili aileler umre ibadeti için yarı yıl tatilini bekliyor. Her ailede en az bir öğrenci vardı. Öğrencili aileler yarı yıl tatilini kutsal topraklarda ibadet ederek geçiriyor. Şirketimiz aracılığıyla her yıl yüzlerce kişi kutsal topraklara gidiyor. Umre dönüşleri 3 Şubat'tan itibaren başlıyor."

Umreye giden öğrenciler ise, "Tatili ibadet ederek geçireceğimiz için mutluyuz. Allah herkese nasip etsin. Ailemle birlikte kutsal topraklara gidiyoruz" ifadelerini kullandı.

MEHMET ALİ NURULLAHOĞULLARI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.