Yargı Çalışanlarından Balonlu Zam Eylemi

Yargı Çalışanlarından Balonlu Zam Eylemi

Sendika üyesi adliye çalışanları, maaşlarına zam ve özlük haklarının iyileştirilmesi için İstanbul Adalet Sarayı önünde balon patlatma eylemi yaptı. Diğer mesai arkadaşlarına meydan okuyan eylemciler, yargı dağıtan kurumda çalışanlar...

Sendika üyesi adliye çalışanları, maaşlarına zam ve özlük haklarının iyileştirilmesi için İstanbul Adalet Sarayı önünde balon patlatma eylemi yaptı. Diğer mesai arkadaşlarına meydan okuyan eylemciler, yargı dağıtan kurumda çalışanlar olarak adalet istediklerini söyledi.

Türk Büro Sen ve Katılım Büro Sen üyesi adliye çalışanları İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Balon patlatma eylemi de yapan grup açıklama öncesi balon şişirdi ve pankart açtı.

Katılım Büro Sen Genel Sekreteri İslam Ceyhan, eylemlerinin bir etkilik olduğunu, isyan veya başkaldırı olmadığını söyledi. Farkındalık oluşturmak için bir çalışma olduğunu ifade eden Ceyhan, yargı çalışanlarının her türlü zorluğa rağmen gece gündüz çalıştığını, ancak yoksulluk sınırı altında maaş aldığını belirtti. Ceyhan, “Buna rağmen teselli kaynağımız olan havuz ve mesailer de elimizden alınmış, yargı çalışanlarına verilen sözler yerine getirilmemiştir.” dedi.

Adalet dağıtan bir kurumda çalışanlar olarak adalet istediklerini ifade eden Ceyhan, İstanbul Anadolu Adliyesi’ne meydan okuduklarını kaydetti.

Eylemlerinin isyan olmadığını tekrarlayan Türk Büro Sen İstanbul Adliyeler Şubesi Başkanı Gürkan Orhan, son 4-5 yıldır bakanlığın personel hakkındaki uygulamalarının iç açıcı olmadığını söyledi. Yargının tek çalışanlarının hakim ve savcılar gibi özlük iyileştirilmesinin sadece bu gruba yapıldığını kaydeden Orhan, “Personeline karşı içi boş bir adalet istemiyoruz.” diye konuştu. Orhan da Türk Büro Sen Ankara 14 Nolu Adliye Şubesi’ne meydan okuduğunu duyurdu.

Açıklamaların ardından eylemciler ellerindeki balonları patlattı. Katılım Büro Sen aynı amaçla geçtiğimiz hafta da mehter takımı eşliğinde eylem yapmıştı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.