Yapılanlar akıl almaz ölçüde bir eşkiyalık

Yapılanlar akıl almaz ölçüde bir eşkiyalık

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, önceki gün ülkeye ve millete karşı gerçekleştirilmek istenen askeri darbeyi kınayan bir basın açıklaması yaptı.

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, önceki gün ülkeye ve millete karşı gerçekleştirilmek istenen askeri darbeyi kınayan bir basın açıklaması yaptı. Asiltürk yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanın  kararlı tavrı, iktidarın ona uyarak aldığı önlemler, halkında böyle bir eşkıyalığa karşı çıkması büyük tahribat olmadan durumu önledi” dedi.
 
Darbenin başarıyla püskürtülmesinin ardından açıklama yapan Oğuzhan Asiltürk, milletin meydanlara çıkarak  darbecilere karşı direnen kolluk güçlerine manevi destek olduklarını söyledi. Yaşananları en başından beri takip ettiğini belirten  Asiltürk“ Yapılanlar akıl almaz ölçüde bir eşkıyalık. Geçmişte de darbeler olmuştur, silahlı kuvvetler bir ölçü içerisinde hareket ederek hükümeti düşürüp idareye el koymuştur. Ama bu darbede sadece hükümete değil milletin kendisine yönelik bir tavır alınmıştır. Toplumu bombalıyorlar, meclise bomba atıyorlar çok önemli yerleri bombalıyorlar bu akıl almaz bir şey. Birçok kişi milleti sokağa çıkarmak uygun mudur gibi laflar edebilirler ama eğer o halk sokağa çıkmasaydı darbenin böyle birden bire önlenmesine yol açacak manevi güç olmazdı.” ifadelerini kullandı.
 
BU EŞKIYALIK, TERÖRİZMDEN DAHA TEHLİKELİ
 
Yapılanları darbe olarak tarif eden Asiltürk, zamanında yapılan müdahalelerle darbenin püskürtüldüğünü söyledi. Halkın böyle bir eşkıyalığa karşı durmasının darbenin tahrip gücünü zayıflattığını kaydeden Asiltürk “Ufak tefek bazı yerlerde çatışmalar olabilir onlar önemli değil ama bu eşkıyalık, terörizmden daha tehlikeli bir şey yani terörist bir grup insana saldırıyor ama bu girişim bütün milleti ortadan kaldırmak için bir hareket yaptılar. Onun için geçmiş olsun diliyorum. Silahlı kuvvetlerimizin de gerçekten o terör örgütü şeklinde aralarında bulunan insanlara karşı çok kararlı ve gereken davranışı gösterdiler onları da tebrik ediyorum. Bu darbe teşebbüsü gece yarısı bitmiştir. Bundan sonra ne yapılması lazım bunların konuşulması lazım... Çözüm olarak görünen temel kural şu ki AB ile bu işin yürümesi mümkün değil. AB’ye biz gireceğiz diye iyi niyetli de olsa bir takım şeyler söylendi. Öyle değil… Millet kendi güçleriyle bu değerlere sahip çıkıp koruyabilir. AB süreci bu darbe girişimiyle birlikte bitmiştir.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.