Yamaç paraşütüne hava muhalefeti

Yamaç paraşütüne hava muhalefeti

1. Uluslararası Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Beyşehir etabının ilk gününde, olumsuz hava koşulları nedeniyle uçuşlar gerçekleştirilemedi.

Dünya Kupası’nın Beyşehir etabı, Konya’nın Beyşehir ilçesindeki uçuş pistinde düzenlenen törenle başladı. Törene, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, İlçe Emniyet Müdürü Nedim Özata, Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Ramazan Göral, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen ile çeşitli ülkelerden 42 yamaç paraşütü pilotu katıldı.
Ekinliğin organizatörü Murat Çakmak, yarışmanın Karaman, Beyşehir ve Antalya’yı kapsayan 83 bin kilometrekarelik bir coğrafyada, gökyüzünde nefes kesen bir yamaç paraşütü mücadelesi olduğunu, Türkiye ve dünyada bu anlamda bir ilki gerçekleştirdiklerini belirtti. 3 gün boyunca Beyşehir’de toplam 3 uçuş yapmayı hedeflediklerini anlatan Çakmak, “Bizim hedefimiz, sadece burada yamaç paraşütü pilotlarının değil, başlangıç düzeyindeki pilotların da uçuş yapmasıdır. Dolayısıyla burada belediyemizle birlikte bir eğitim planlaması da düşünüyoruz” dedi.
Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı ise bu yarışmaların, Beyşehir’de bu yıl ilkini Haziran ayında gerçekleştirdikleri 2. Uluslararası Yamaç Paraşütü Şenlikleri’nin ikinci etabı niteliğinde de sayılabileceğini söyledi. Amaçlarının Beyşehir’i dünya genelinde tanıtmak olduğunu kaydeden Taşcı, “Beyşehir’i dünyaya tanıtma anlamında önemli bir etki sağlayacağımızı düşünüyorum. Burada dünya şampiyonu olmuş pilotlar da var. Sanıyorum, amacımıza hizmet edecek güzel bir yarışma çıkacak. Kaza bela olmadan inşallah güzel bir yarışma olmasını ümit ediyorum” diye konuştu. Törenin ardından pilotlar pistte yerlerini aldı. Ancak Beyşehir etabının ilk gününde, olumsuz hava koşulları nedeniyle uçuşlar gerçekleştirilemedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.