Yalovalı Balıkçılar 11.5 Kiloluk Minekop Balığı Yakaladı

Yalovalı Balıkçılar 11.5 Kiloluk Minekop Balığı Yakaladı

Marmara Denizi'ne açılan Yalovalı balıkçıların ağına 11.5 kilogramlık minekop balığı takıldı. Böyle balıkları görmeye çok alışkın olmadıklarını belirten balıkçılar, Marmara Denizi’nin bu yıl balık bakımından bereketli olacağına...

Marmara Denizi'ne açılan Yalovalı balıkçıların ağına 11.5 kilogramlık minekop balığı takıldı. Böyle balıkları görmeye çok alışkın olmadıklarını belirten balıkçılar, Marmara Denizi’nin bu yıl balık bakımından bereketli olacağına inandıklarını belirttiler.

Minekop balığının tezgahta yerini alacağını ve 11.5 kilo olmasıyla yüzleri güldürdüğünü söyleyen Yalova Balıkçısı İşletmecisi Şaban Beşli, "Marmara Denizi’nde yasak avcılığın önüne geçilmesi, denize resiflerin bırakılması balık çeşidinin ve büyüklüklerinin de artmasına neden oluyor. Yakaladığımız minekop bunun en güzel örneğidir. Normalde Marmara Denizi’nde 3-8 kilo ağırlığında yakalanan bu balık cinsinin 11.5 kiloya ulaştığını görmek bizi sevindirdi." dedi. Şimdilik bir bütün halinde sunulan minekop balığı 550 liradan tezgahtaki yerini aldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.