Yalova’da Kayıp Kaçak Timi İlk Denetimini Yaptı

Yalova’da Kayıp Kaçak Timi İlk Denetimini Yaptı

Geçtiğimiz süreçte yaşanılan susuzluk nedeniyle Yalova Belediyesi ve Yalova Yeşil Körfez Su Birliği işbirliğiyle kurulan kayıp-kaçak su ekibi ilk denetimini yaptı. Termal yolu üzerinde bulunan bir benzin istasyonunda araç yıkayan işletmede...

Geçtiğimiz süreçte yaşanılan susuzluk nedeniyle Yalova Belediyesi ve Yalova Yeşil Körfez Su Birliği işbirliğiyle kurulan kayıp-kaçak su ekibi ilk denetimini yaptı. Termal yolu üzerinde bulunan bir benzin istasyonunda araç yıkayan işletmede su değerlerini ölçen ekip, şebeke suyu kullanımı tespiti üzerine tutanak tuttu.

Yalova Belediyesi tarafından alınan kararla araç yıkayan işletmelerin kuyu suyu kullanması gerektiği yasal olarak bildirilmişti. Yeni kurulan ekip benzin istasyonlarına yaptığı denetimle su değerlerini ölçtü. Kullanılan suyun şebeke suyu olup olmadığını ve sayaca bağlantısını kontrol etti.

Kurulan ekip il merkezi, ilçe ve beldelerde de denetimler yaparak kaçak su kullananlar ve şebeke suyunu yasaklanan alanlarda kullananlar hakkında da gereken yasal işlemleri gerçekleştirecek. Şu anda 5 kişi ve bir araçla denetimlerini sürdüren ekibin sayısı bir kaç haftaya kadar arttırılarak daha etkin bir şekilde kayıp kaçakla mücadelesi sağlanacak. Yeni gelecek cihazlarla beraber kaçak kullanım varsa da anında tespit edilecek.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.