Yahoo’da Büyük İstifa

Yahoo’da Büyük İstifa

Geçen yıl Mayıs ayından beridir Yahoo şirketine başkanlık yapan Fred Amosoro, görevinden istifa etti.

 Çalışma stratejisini tamamen değiştiren başarılı şirket Yahoo, geçtiğimiz günlerde kurtarıcı olarak gösterilen CEO Marissa Mayer ile yeni bir döneme başladı. Artık eski uygulamalarını kapatacağını ve çok kullanılan uygulamalarına önem vereceğini açıklayan şirket, birçok uygulamasını kapattı bile. Şimdilerde Apple için uygulama geliştirmeye başlayan ve daha çok "her güne bir eğlence" düşüncesi ile uygulamalarını değiştiren Yahoo, yakın zamanda eski gücüne yeniden kavuşacağa benziyor.


Yahoo'dan gelen istifa haberi herkesi şaşırttı. Çalışma stratejisinde değişikliğe giden şirketten bir de istifa haberi gelince tüm gözler Yahoo üzerine çevrildi. Geçen yıl Mayıs ayından beridir şirkete başkanlık eden Fred Amosoro, istifasını açıkladı. Haziran ayına kadar görevinin başında olacak olan Fred Amosoro, hissedarlar toplantısından sonra şirketten ayrılacak. Fred Amosoro yerine ise kendisinin görevine getirilecek olan isim Maynyard Webb Jr. Geçtiğimiz yıl Şubat ayından beridir Yahoo bünyesinde çalışan Maynyard Webb Jr, Yahoo başkanlık görevine getiriliyor. İstifasını basın toplantısı yaparak duyuran Fred Amosoro, "Bir yıldır Yahoo'da yaşanan gelişmelerden büyük gurur duyuyorum. Kritik değişim sürecinde kaltı sağlamak için bir yıllığına bu görevi devralmıştım. Ama artık gönül rahatlığıyla bırakabilirim", dedi. Yahoo CEO'su görevinde olan Marissa Mayer de Fred Amosoro için " Yahoo'daki ilk aylarımda bana yaptığı akıl hocalığı ve yardımları benim için çok değerliydi", dedi.


Yahoo başkanlığından istifa eden Fred Amosoro, Haziran ayına kadar görevinin başında kalacak. Haziran ayında yapılacak olan hissedarlar toplantısına katılacak olan, ancak bir daha başkanlığa adaylığını koymayacak olan Fred Amosoro, yönetim kurulundaki görevine devam edecek. Başkanlık görevini devralırken, zaten 1 yıl boyunca görevde kalmayı planladığını da dile getirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.