Yahoo, yeniden başlıyor

Yahoo, yeniden başlıyor

Hisselerinin düşmesi ile battığı düşünülen Yahoo, Marissa Mayer ile yeniden ayağa kalkmaya başladı.

 Yahoo için kurtarıcı görevini üstlenen Marissa Mayer, kısa sürede şirketin yeniden kendisini toparlamasına olanak sağladı. Bilindiğini gibi Mobil uygulama konusunda rakiplerinin bir adım gerisinde kalan Yahoo, gözle görülür bir düzelme yaşadı. Yeni bir atılım gerçekleştiren Yahoo, sık kullanılan servislerinde düzenlemelere başladı. Geliştirdiği uygulamaları ile Mobil dünyada da kendisine yer bulmaya başlayan Yahoo, etkinliğini giderek arttıracağa benziyor. Tabi bu arada da, daha önceden bildirdikleri gibi, kullanılmayan servislerini kapatmaya başladı. Marissa Mayer'in etkisi ile kısa sürede iyileşmeye başlayan Yahoo, yakın zamanda eski aktif günlerinde döneceğe benziyor.


CEO Marissa Mayer'in gelişi ile Apple işbirliği de sağlamlaştı. Apple için ios işletim sistemine farklı servisler sunmaya başlayan Yahoo, geçtiğimiz günlerde geliştirdiği yeni hava durumu uygulaması ile herkesi şaşırtmıştı. Görsel etkileyiciliği ile dikkatleri çeken bu hava durumu servisi, arka planda bulunulan şehrin resimlerine yer verdiği gibi, ayrıntılı hava raporu ile de dikkatleri çekti. Sık kullanılan uygulamalarını geliştirme, kullanılmayanları ise kapatma kararı alan Yahoo, yeni politikası ile başarılı olacağa benziyor. Marissa Mayer'in Yahoo Haberler, Yahoo Mail ve Yahoo Connections gibi bölümlerin başlarına da başarılı yöneticiler ataması, şirketin emin adımlarla ilerlemesinde yardımcı oluyor.


Yahoo bünyesine ait olan ve 30 Nisan'da kapanacağı haberi verilen servisler içerisinde Deals, SMS Alerts, Yahoo Kids, Upcoming, Mail ve Messenger'ın mobil versiyonu bulunuyor. 30 Nisan'da tamamen kullanıma kapatılacak olan bu servisler, zamanla yenilenmiş ve geliştirilmiş olarak karşımıza çıkabilir. Yahoo cephesinden yapılan bir açıklamada da, Mail servisinin yenileceği hakkında oldu. Şirket, Mail servisini 3 Haziran itibari ile tamamen yenileyeceğini kullanıcılarına duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.