Yabancı pilot 80 milyon Euro aldı

Yabancı pilot 80 milyon Euro aldı

Yabancı pilot 80 milyon Euro aldıTürk hava yolu şirketleri tarafından çalıştırılan yabancı pilotlara yıllık 80 milyon euro ödeniyor

Türkiye Havayolu Pilotları Vakfı Başkanı Erhan Çakmak, Türkiye’de işsiz Türk pilotlar varken, hava yolu şirketleri tarafından çalıştırılan yabancı pilotların sayısının arttığına işaret etti.

HUZUR ÇALIŞTAY’I

Çakmak, Vakıf olarak 19-20 Kasım tarihlerinde İstanbul’da işsiz Türk pilotlarının durumlarının görüşülmesi amacıyla düzenlenen çalıştayın adını “Huzur Calıştayı” olarak belirlediklerini ifade etti. Kokpitte sevgi, kardeşlik ve huzur ortamını daha etkin hale getirmek amacıyla planlanan çalıştayın, pilotların sorunlarını kapsayacak şekilde geniş katılımlı sonuç bildirgesiyle tamamlanacağını bildiren Çakmak, iki gün sürecek çalıştayın ilk gününde
sorunların dinleneceğini, çözüm önerilerinin kaleme alınacağını, ikinci gün de sonuç bildirgesiyle taleplerin kamuoyuna duyurulacağını anlattı.

2 BİN 700 KİŞİ

İşsiz Türk pilotlarıyla ilgili her türlü sorun ve çözümler için önerilere, projelere ve emeğe ihtiyaç olduğuna dikkati çeken Çakmak, çalıştayda 2 bin 700 kişilik dev bir ailenin sorunlarının çözülmesini istediklerini dile getirdi. Çakmak, şunları kaydetti:
“Stratejiler ve yöntemler sorgulanmamalıdır. Bize burada düşen görev çıtanın üstüne çıkabilecek pilotlar yetiştirmek olmalıdır. Bu maksatla Vakıf şemsiyesi altında kuracağımız kaliteli eğitim zincirine bir halka olabilecek tüm uçuş okulları, üniversiteler, özel hava yolu şirketleri, bankalar, İŞKUR İl müdürlükleri, STK ve üyeleri çalıştayımıza davetlidir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.