Windows Phone 8 'Portico' bugün yayımlanabilir

Windows Phone 8 'Portico' bugün yayımlanabilir

Windows Phone 8 Portico güncelleştirmesiyle beraber mobil işletim sistemi tarafında birçok yenilik sunulacak.

Windows Phone 8'in duyurulması ve bu sistemi kullanan akıllı telefonların piyasaya sürülmesiyle beraber, Microsoft'un çiçeği burnunda mobil işletim sisteminin de hataları kullanıcılar tarafından bir bir ortaya çıkartılmaya başlanmıştı. Kasım ayının son günlerinde Microsoft'un konuyla alakalı bir güncelleştirme hazırladığının bilgisini sizlere ulaştırmıştık. Daha sonrasında da Windows Phone 8'e gelecek güncelleştirmeyle beraber telefonlara FM radyo desteğinin entegre edileceğini belirtmiştik.

Son olarak ortaya çıkan haberlere göre Windows Phone 8'e dair Portico güncellemesi bugün yayımlanabilir. Güncelleştirme Lumia'nın 920 ve 820 modellerini kapsayacak ve ABD'deki operatörlerin sattığı bu modellerde sunulacak.

Portico ile birlikte kullanıcıların şikayet ettiği birçok hata giderileceği gibi aynı zamanda yeni özellikler de işletim sistemine dahil edilmiş olacak.

Yenilikler şunlar:

  • Kısa mesaj fonksiyonlarının iyileştirilmesi
  • Arama yapanlara önceden oluşturulan kısa mesajların gönderilebilmesi
  • Gelişmiş Internet Explorer web tarayıcı
  • Kablosuz ağ bağlantısına dair birtakım değişiklikler
  • Küçük bazı iyileştirmeler

Yeni sistemle beraber kullanıcılar kısa mesajları daha gelişmiş bir şekilde kullanabilecekler. Yani aynı mesaja çoklu alıcı ekleyip, birden fazla kişiye otomatik olarak (aynı anda) gönderim yapılabilmesi mümkün olacak. Öte yandan dilerseniz kısa mesajları taslak haline getirip, saklayabilirsiniz. Yani herhangi birine hazırladığınız mesajı taslak olarak kaydedip, daha sonradan gönderimin gerçekleştirilmesini sağlayabilirsiniz. Bu 'taslak' olarak kaydettiğiniz mesajları sizi arayanlara uyarı şeklinde göndermeniz de mümkün.

Internet Explorer'da da çeşitli yenilikler sunulacak ve bu sürümle birlikte görüntülerin otomatik indirilme işlemi durdurulabilecek. Ayrıca 'tarayıcı geçmişi' kısmından da ziyaret edilen web sayfalarının kaldırılabilmesi mümkün hale gelecek.

Güncelleme elbette kablosuz ağ bağlantısı üzerinden alınacak ve kurulumlar gerçekleşecek. Esasında daha önce yayımladığımız haberimizde de belirttiğimiz gibi Windows Phone 8 için güncelleştirme 2013 yılında bekleniyordu. Ancak 2012'nin son günlerinde bazı kullanıcılara sunulması da hoş olur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.