Windows 8'i hızlandıran antivirüs

Windows 8'i hızlandıran antivirüs

Virüs tarayıcıları sisteminizin açılış süresini genellikle uzatırlar

Windows 8, varsayılan olarak bir virüs tarayıcısıyla (Windows Defender) geliyor. Ancak güvenlik yazılımı devi Symantec’in iddiasına göre Windows 8, Norton Internet Security 2013 ile daha da hızlı açılıyor. Windows 8’in 90 günlük deneme sürümünde Symantec’in bu iddiasının gerçek olup olmadığı test edildi.
Windows 8’i yükledikten sonraki sıradan bir açılış oldukça hızlı: Laptop’un açılmasıyla giriş ekranının görünmesi sadece 24.7 saniye sürdü. Daha doğru sonuçlar alabilmek için parolasız bir yerel hesap kullanıldı. Norton Suite’i yüklendiğinde bilgisayar gerçekten de daha hızlı açıldı: Laptop’un açılması 20.4 saniye sürdü.
Kapsamlı tarama da daha hızlı
Sistem açılış testinden sonra kapsamlı virüs taraması testinde Windows Defender, 18.7GB’lık 18.000 dosyadan oluşan veriyi 4 dakika 45 saniyede taradı (ayarları değiştirmeden). Norton Internet Security 2013 ise 112.134 nesneyi Windows Defender’dan çok daha uzun sürede taradı: Tam tarama 14 dakika 32 saniye sürdü.
Norton Internet Security 2013’lü laptop’u kapatmak 10.4 saniye sürerken, hiç değiştirilmemiş Windows 8’i kapatmak 7.4 saniye sürdü.
SAMANYOLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.