Windows 8.1, Alıştığımız Gibi!

Windows 8.1, Alıştığımız Gibi!

Windows’un yeni 8.1 güncellemesiyle, bilgisayar açıldığında direkt masaüstü ekranı gelecek!

Kişisel Bilgisayar (PC) denilince ilk akla gelen teknoloji firması Microsoft, Windows işletim sistemiyle uzun yıllar kullanıcının el alışkanlığı oldu. Ofis ve ev kullanıcıları için birçok programıyla, güncellemeleriyle ve bazı işletim sistemleriyle kendini kanıtlamış Windows’un, şu sıralar yeni işletim sistemi Windows 8 ile başı sıkışık.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan açıklamalara göre, Mart ayı sürecinde yalnızca %3.31’lik bir pazar büyümesine sahip olan Microsoft, Windows 8 işletim sisteminin yeni yüzünü çok yakında kullanıma sunmuş olacak.

Forum siteleri, sosyal medya hashtag’leri ve aktif kullanıcılar tarafından gelen en büyük şikayet ise, bilgisayar ilk açıldığında Windows’un Masaüstü ekranı yerine RT (Metro) arayüzünün gelmesi. Direkt olarak masaüstü ekranına geçiş yaparak notebook veya PC’lerde işleme başlamak isteyen kullanıcılar, All In One veya dokunmatik notebook’lara sahip olmayan kullanıcıların gereksiz yere beklediğine değindiler.

Windows, açılış dosyaları arasında “twinui.dll” adlı dosyanın içinde yer alan komutlar sayesinde RT arayüzüne otomatik olarak gidilmesini sağlanıyor. Windows’un açıklamalarına bakıldığında ise, Windows (8.1) güncellemesiyle, kullanıcılar ayarlar panelinden bu seçeneği değiştirebilecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.