Waffle Konya'da ilgi artıyor

Waffle Konya'da ilgi artıyor

Waffle tatlılısına ilgi artıyor. Avrupa'dan mutfağımıza geçen tatlı hızla yayılıyor. Konya'da çok sayıda waffle dükkanı açılırken, cafeler de bu tatlıyı menüsüne dahil etti. Waffle’a özellikle gençlerin ilgisi çok fazla.

Sadece waffle satan mekanların sayısı hızla artıyor. Belçika menşeli bu hamur tatlısını her mekan farklı şekillerde sunuyor. Konya halkını waffle ile tanıştıran Ab'bas Waffle dükkanı Konya'da en çok tercih edilen Waffle dükkanı. Ab'bas Waffle'ın işletmecisi Yasin Akbaba, “2014 yılının Ekim ayında Ab'bas Waffle'in Konya'daki ilk franchising şubesini açtık. İlk açtığımız zamanlarda beklenen ilgiyi göremedim. İlk waffle Ankara'da yemiştim. Ankara ve İstanbul'daki Ab'bas Waffle çok kalabalıktı. Bu ilginin Konya'da da olacağını düşünmüştüm. Ama olmadı. Açtığımız ilk 5-6 ay beklenin altında iş yaptık. Daha sonra insanların birbirine tavsiyesi üzerine yavaş yavaş işlerimiz açıldı. İnsanların birbirine tavsiye ederek işletmemize uğraması bize büyük artışı oldu. Bu kapıdan giren insanların yüzde 90'ına waffle biz öğrettik. Konya halkı bizim sayemizde waffle ile tanışmış oldu” dedi.

35 ÇEŞİT SUNUYORUZ

Waffle'ın ilk Belçika'da ortaya çıktığını, Amerikalılar'dan Türkiye'ye geçtiğini belirten Akbaba, şöyle konuştu: “Waffle ilk olarak Belçika'da ortaya çıkmış bir tatlı. Günümüzde insanlar bu tatlıyı daha çok tercih ediyor. Belçika'da ortaya çıkan Waffle daha sonra Amerika'dan bize geliyor. Waffle özel bir makinesinin üzerine hamurunun dökülmesiyle yapılan bir tatlı. Özel waffle makinesinden çıkan kalıbın üzerine onlarca çeşit meyve, çikolata ve süslerle süsleyip servis ediyoruz. Dükkanımızda 10 çeşit çikolata, 10 çeşit meyve ve 15 çeşit çikolata parçaları, çakıl taşları bulunduruyoruz. İsteyen istediği gibi waffle türünü seçebiliyor. Herkes kendi zevkine göre seçebiliyor. Dükkanımızda bulunan bütün çeşitleri tercih de edenler oluyor. Fiyat farkı olmuyor. Bir waffle 12 TL. Waffle'ın yeme şekli ise iki çeşit. İnsanlar daha çok sandviç şeklini tercih ediyor. Dileyen tabakta çatal ve bıçakla yiyebilir.”

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.