Vurduk ama yıkamadık! VİDEO

Vurduk ama yıkamadık! VİDEO

Galatasaray H Grubu'ndaki ilk maçında İngiliz devi Manchester United ile karşılaştı.

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde ilk sınvında Manchester United'a konuk oldu. Sarı-kırmızılılar Old Trafford'da 1-0 kaybetmesine rağmen, oynadığı futbolla bu sonucu hiç hak etmedi. G.Saray'ın büyük alkış aldığı zorlu sınavda 3 topu da direğe takıldı.

Old Trafford'da oynanan karşılaşmada Galatasaray, manchester United'da 1-0'lık skorla mağlup oldu.
 
Manchester United'da galibiyeti getiren golü 7. dakikada Michael Carrick kaydetti. Galatasaray maç boyunca İngiliz devine karşı oldukça başarılı bir futbol sergilemesine rağmen gol bulmayı başaramadı. Fatih Terim'in öğrencileri Old Trafford'da 3 kez de direğe takılınca; Galatasaray ilk maçında puan çıkaramamış oldu. Sarı-kırmızılılar puan alamasada, grupta oynayacağı diğer maçlar öncesinde büyük umut verdi.

Manchester United' bu galibiyetin ardından gruplara galibiyetle başladı. İlk maçlar sonucunda Braga'yı deplasmanda 2-0 mağlup eden Cluj liderlik koltuğuna oturdu.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde bir sonraki maçında 3 Ekim tarihinde Portekiz temsilcisi Braga ile Türk Telekom Arena'da karşılaşacak. Manchester United ise Rumen ekibi Cluj'e konuk olacak. 

İLERİ UÇTA UMUT-BURAK
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Manchester United karşısında yeni transfer Cris'i yedek soyundururken, çift forvetle gol aradı. Terim, Avrupa Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda Manchester United ile deplasmanda oynadıkları maçta, 4-0 kazandıkları Antalyaspor maçında forma giyen Cris'i yedek kulübesinde oturttu. Deneyimli teknik adam, savunmanın ortasında Semih ve Dany ikilisine görev verdi.

Teknik direktör Terim, Antalyaspor maçından farklı olarak sağ kanatta Aydın yerine Hamit'i, forvette de Elmander yerine Burak'ı tercih etti. İleri uçta Burak ile birlikte Umut da görev yaptı.

KAGAWA VE VAN PERSIE 11'DE
Manchester United Teknik Direktörü Alex Ferguson ise Galatasaray karşısında yeni transferleri Robin van Persie ve Kagawa'yı ilk 11'de sahaya sürerek, iki önemli silahıyla etkili olmayı hedefledi.

Manchester ekibini 26 yıldır çalıştıran Ferguson, geçen hafta 4-0 kazandıkları Wigan Athletic maçında Hollandalı yıldız van Persie ve Kagawa'yı yedek bırakmıştı. Tecrübeli çalıştırıcı, kalede Lindegaard yerine bu kez De Gea'ya şans tanırken, Wigan maçında forma verdiği Ferdinand, Giggs, Hernandez, Buttner ve Welbeck'i ise Galatasaray maçında ilk 11'de düşünmedi. Manchester United'ın en önemli futbolcularından Wayne Rooney, sakatlığı nedeniyle 18 kişilik kadroda yer almadı.

UMUT BULUT YERDE AMA 'DEVAM' DEDİ
Karşılaşmanın ilk dakikasında Manchester United yarı sahasında baskı yapan Galatasaray, İngiliz savunmasını hataya zorladı. Evra'nın ceza sahasındaki Vidic'e pası sonrasında araya Umut Bulut girdi. Bu pozisyonda Umut; Vidic'in arkadan bileğine basması sonucunda yerde kaldı. Ancak Alman hakem Wolfgang Stark 'devam' kararıyla ciddi bir hata yaptı. Bu pozisyonda sağ sayağına ciddi bir darbe alan Umut, 16. dakikada yerini Johan Elmander'e bıraktı.

CARRICK'IN PASLARINI DURDURAMAYINCA...

Maça istekli başlayan Galatasaray orta sahada etkili pres yaparken; topa sahip olduğu bölümlerde atağa çıkarken ciddi kayıplar yaptı. Manchester United, temsilcimizin bu hatalı çıkışlarında tehlikli olurken; 7. dakikada Michael Carrick, İngilizleri öne geçiren golü attı. Duvar paslarıyla ceza sahasına giren Carrick, Muslera'dan da sıyrılarak topu ağlara gönderdi. 

AMRABAT VURDU, DİREKTE PATLADI!
Kalesinde golü görmesine rağmen oyundan düşmeyen Galatasaray 10. dakika Amrabat ile beraberlik golüne çok yaklaştı. Faslı futbolcu ceza sahasının hemen önünden hariğka bir vuruş çıkarmasına rağmen, top üst direkten döndü. Dakikalar ilerledikçe hücumda etkili olan Galatasaray'da Eboue de sık sık ileri çıkarak arkadaşlarına destek verdi. Hamit ise orta sahada atakları yönlendiren isim oldu.

VALENCIA ÇOK ZORLADI!
Manchester United'ın atak yaptığı bölümlerde sağ kanatta görev yapan Valencia, Hakan Balta'nın bulunduğu kanattan ciddi tehlikeler yarattı. Hızını iyi kullanan Valencia'nın ortalarında Galatasaray savunması hata yapmayarak kalesini ilk yarıda ikinci gole kapattı. Kagawa'da orta sahada sürekli oyuna yön verdi.

HAMİT ALTINTOP DA DİREĞE TAKILDI! 
İlk yarının sonlarına doğru Manchester United kalesine yüklenmeye başlayan Galatasaray dakikalar 39'u gösterdiğinde bir kez daha direğe takıldı. Sağ kanattan Selçuk kullnaıdğı serbest vuruşta topu ceza sahasının hemen önüne çıkardı. Hamit'in gelişin sert vuruşunda meşin yuvarlak direğe çarparak dışarı gitti. İlk yarıda başka gol olmayınca Manchester United soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti.

HAMİT YOKLUYOR AMA...
Karşılıklık ataklarla başlayan ikinci yarıda Hamit Altıntop, Galatasaray adına yine önemli bir tehlike yarattı. İkinci yarının hemen başında Hamit'in topu direğin dibinden dışarı giderken; Manchester taraftarı büyük bir korku yaşadı.

MUSLERA, NANI'NİN PENALTISINI ÇIKARDI!
İkinci yarıya Galatasaray iyi başlamasına rağmen 52. dakikada çalan bir düdük büyük şaşkınlık yarattı. Ceza sahasına giren Rafael'i takip eden Burak Yılmaz'ın hamlesi sonucunda Alman hakem Starak penaltı düdüğünü çaldı. Tartışmalı penaltı kararının ardından Nani topun başına geldi. Portekizli'nin vuruşunda harika bir kurtarış yapan Muslera gole izin vermedi.

BÜYÜK ŞANSSIZLIK! YİNE DİREK!
Fernando Muslera'nın penaltı çıkarmasının ardından umutlanan Galatasaray, maç boyunca etkili kullandığı sağ kanattan, Dea Gea'nın koruduğu kaleye yüklenmeye çalıştı. 56. dakikada Hamit'in ortasında iyi yükselerek Selçuk kfayaı vurdu ancak meşin yuıvarlak direğe çarparak dışarı gitti. Galatasaray'ın bu pozisyonla birlikte 3 topu direğe takılmış oldu.

BURAK VURDU OLMADI, EMRE VURDU YİNE OLMADI
Beraberlik golü gelmeyinca teknik direktör Fatih Terim, 63. dakikada oyundan düşen Amrabat'ın yerine Emre Çolak'ı sahaya sürdü. Oyuna girdikten sonra Galatasaray'a hız katan Emre Çolak, beraberlik adına çok net de bir şans buldu. 72. dakikada kontratağa çıkan Galatasaray'da Burak Yılmaz'ın ceza sahasıan girer girmez çektiği şutta Dea Gea gole izin vermedi. Seken topu Emre Çolak tamamladı. Genç futbolcunun harika vuruşunu Dea Gea parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

İMPARATOR VE SİR'ÜN KARŞILIKLI HAMLELERİ
Kalan bölümde beraberlik için bir değişiklik daha yapan Terim, Melo'nun yerine Aydın Yılmaz'a şans verdi. Sir Alex Ferguson ise maç boyunca etkisiz bir görüntü sergileyen Robin van Persie'nin yerine Javier Hernandez'i, Kagawa'nın yerine de Welbeck oyunda dahil oldu.

SON BÖLÜMDE NEFESLER TUTULDU AMA OLMADI!
Kalan bölümde Galatasaray ve Manchester United tehlikeli ataklar ataklar geliştirdi. Manchester United'da Hernandez'in vuruşunda Muslera'yı geçen topu Dany çıkarırken; Galatasaray'da Aydın Yılmaz ise Evans'ın müdahalesi sonucunda rakip ceza sahassı içinde yer kaldı. Sarı-kırmızılı futbolcular bu pozisyonda penaltı beklerken; maçın orta hakemi Stark 'devam' dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.