Vural: Harama El Uzatmayan Cumhurbaşkanı İstiyoruz

Vural: Harama El Uzatmayan Cumhurbaşkanı İstiyoruz

MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, İzmir’de halkla birlikte düzenlediği basın toplantısında toplumun nasıl bir cumhurbaşkanı istediğini anlattı. Vural, “Yolsuzluğa bulaşmamış, rüşvete ve harama el uzatmayan bir...

MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, İzmir’de halkla birlikte düzenlediği basın toplantısında toplumun nasıl bir cumhurbaşkanı istediğini anlattı. Vural, “Yolsuzluğa bulaşmamış, rüşvete ve harama el uzatmayan bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Bizler haram paracıların, havuzcuların Çankaya’ya çıkmasını istemiyoruz. Bizler askerine, polisine, savcısına, hakimine kumpas kuran bir cumhurbaşkanı istemiyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı seçimine sayılı günler kala MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, Buca ilçesi Forbes Caddesi’nde bir basın toplantısı düzenledi. Pazar günü Türkiye’nin nasıl bir cumhurbaşkanı istediğine karar vereceğini ve 12. cumhurbaşkanını seçeceğini belirten Vural, “Bu karar, demokrasimizin geleceğinin nasıl şekilleneceğinin tespiti için, nasıl bir ülkede yaşamayı istediğimizin kararı. Bizler nasıl bir cumhurbaşkanı istediğimizin kararını, 9 Eylül 1922 tarihinde İzmir Vilayet Konağı’ndaki direğe Türk bayrağını çekerken verdik. Kararımızı Atatürk ve milli mücadele arkadaşlarının kurduğu cumhuriyetle verdik. Cumhuriyetten, parlamenter demokrasiden, bayraktan, hukuk devletinden yana verdik. Bizler partici cumhurbaşkanı değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin cumhurbaşkanını seçmek istiyoruz. Biz bir partinin değil, herkesin cumhurbaşkanını seçmek istiyoruz. Bizler vatan evlatlarını doğduğu yere göre bölen, ayrıştıran bir cumhurbaşkanı istemiyoruz. Bizler Sünni, Alevi, Zaza, Gürcü diyerek ayıran, ayrıştıran bir cumhurbaşkanı istemiyoruz. Cumhuriyete, hak ve özgürlüklere, manevi değerlerimize, ülkenin tarihine sahip çıkacak bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Sözde değil özde demokrat, sözde değil özde özgürlükçü, maneviyatçı bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Kendisi gibi düşünmeyenlere de saygı duyan, onları aşağılamayan bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Kimseyi ötekileştirmeyen, suçlamayan, kutuplaştırıp ötelemeyen bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Bizler toplumu birleştiren, topluma umut veren cumhurbaşkanı istiyoruz. Laikliğin teminatı bir cumhurbaşkanı istiyoruz. 'Ananı da al git' diyen değil, anamızın eline öpen bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Bizler basın üzerinde baskı uygulamayacak alo Fatih’lerin Çankaya’da olmasını istemiyoruz. Memuruna, çiftçisine, öğrencisine, işçisine, işsizine aynı gözle bakan bir cumhurbaşkanı istiyoruz.” şeklinde konuştu.

MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kimsenin kimseden çekinmediği, toplumsal huzuru sağlayacak, yolsuzluğa bulaşmamış, rüşvete ve harama el uzatmayan bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Bizler haram paracıların, havuzcuların Çankaya’ya çıkmasını istiyoruz. Bizler her vatandaşına saygı ve muhabbetle bakan, herkesin sevgisini kazanan cumhurbaşkanı istiyoruz. Bizler Türkiye Cumhuriyeti’nde paralel devlet istemiyoruz, paralel millet istemiyoruz. Milliyetçiliği ayaklar altına alan bir cumhurbaşkanı değil, milletin değerlerini başının üstüne koyan bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Bizler askerine, polisine, savcısına, hakimine kumpas kuran bir cumhurbaşkanı istemiyoruz. Bölücülerle, yolsuzluk çeteleriyle değil, milletiyle ittifak yapan bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Bizler Çankaya’ya terör örgütlerinin çıkmasını istemiyoruz. Türkiye’nin içeride ve dışarıda itibarını koruyan cumhurbaşkanı istiyoruz. Bizler yurtta sulh, cihanda sulh arayan bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Devleti ticarethane gibi görmeyen bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Milletin hakkını hukukunu koruyan bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Hukuktan kaçan değil, hukuka sahip çıkan bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Adil, dürüst ve şaibesiz bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Herkesin ‘benim, bizim cumhurbaşkanım’ diyebileceği birini istiyoruz. Tarafsız cumhurbaşkanı istiyoruz.”

MHP Grup Başkan Vekili Vural, çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun toplumun bir cumhurbaşkanında görmek istediği değerleri taşıdığını belirterek şöyle konuştu: “Bu özellikler, Ekmeleddin İhsanoğlu’nda vardır. Bizler milletimizi ifrat ve tefrit yerine dengeye, ayrıştırmaya değil bütünleştirmeye götüreceğine inandığımız için İhsanoğlu’nun böyle bir cumhurbaşkanı olacağına inanıyoruz. Türk milletini, hayatını devlet hizmetine vermiş, Türk İslam dünyası için ömür boyunca çalışmış, çelebi gönüllü, nezaket sahibi bir vatan evladının etrafında kenetlenmeye davet ediyoruz. Ekmel Bey, milletimizi kavgaya değil huzura, çatışmaya değil uzlaşmaya çağırıyor. Yüzde 50+1’in değil, bu ülkede yüzde 100’ün cumhurbaşkanı, bir partinin değil, tüm partilerin cumhurbaşkanı olacaktır. Dürüst ve şaibesiz geçmişi, mütevazi kişiliği yanında toplumu germeyen, her yönüyle huzur telkin eden, nezaket taşıyan İhsanoğlu için İzmirliler bu mutabakata sahip çıkacaktır.”

HEP BİR AĞIZDAN HAYKIRDILAR

Cumhurbaşkanlığı makamının MHP’ye, AK Parti’ye, BBP ve diğer partilere oy verenlerin makamı olmadığını belirten Vural’ın konuşmasının ardından toplantıya katılanlar, efe kıyafeti giyen birinin söylediklerini hep bir ağızdan tekrarlayarak, nasıl bir cumhurbaşkanı istediklerini dile getirdi. Vatandaşlar, “Büyük Türk milleti ve tarih huzurunda, namus ve şerefi üzerine devletin varlığını ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacak, Anayasa'ya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik cumhuriyet ilkesine bağlı kalacak, milletin huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacak, Türkiye Cumhuriyeti’nin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerine aldığı görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücüyle çalışacak bir cumhurbaşkanı istiyoruz.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.