Volvo S60'a ideal versiyonu buldu

Volvo S60'a ideal versiyonu buldu

Volvo, sportif görünümüyle sınıfının en iyilerden olan S60'a ideal versiyonu buldu. 1.6 litrelik dizel motor ve otomatik şanzımandan oluşan paket, hem fiyat ekonomisi hem tasarruf anlamına geliyor...

Otomobilde güvenlik denildiğinde akla gelen ilk markalardan olan Volvo, yeni stratejisi doğrultusunda lüks sınıf için birçok ilki hayata geçirdi. Markanın yeni modelleri, sportif tasarımları ve küçük hacimli motor seçenekleriyle vergi sorunu yaşadığı pazarda kozunu güçlendirdi.

İlk kez yenilenen S80'de kullanılmaya başlanan 1.6 litrelik dizel motor, markanın iddialı modeli S60 ile birlikte küçük hacimli dizel-otomatik seçeneğine de kavuştu. Bu hafta konuğumuz olan S60 DRIVe, çift kavramalı Powershift şanzımanıyla yeterli sürüş keyfini düşük tüketimle birlikte sunma iddiasında.

İç mekan kalite kokuyor

Markanın yeni sportif tasarım anlayışının en güzel örneği olan S60, sınıfının da en çekici seçeneklerinden biri. Arkaya doğru uzanan farlar, gündüz farları ve öne doğru çıkıntı yapan ön ızgara araca oldukça agresif bir görünüm sağlamış. Sportif çizgiler arka bölümde de devam ediyor.

Hem bagaj kapağı hem de profile taşan arka far grubu, spoyler işlevi gören bagaj kapağı veya isteğe bağlı sunulan küçük spoyler tasarımdaki çekici detaylar arasında. İç mekan ise tipik bir Volvo. Kalite ve işçiliğin zirve yaptığı iç mekanda kullanılan sayıda kontrol birimi küçük bir alışma dönemi gerektiriyor. Havada asılı gibi duran orta konsol ve kaliteli malzemeler, baş mesafesi çok da ferah olmayan arka koltuklar ve 380 litrelik küçük bagajı bile unutturacak kadar başarılı.  

6 litrelik tüketim başarılı

Aracın motor seçenekleri son derece zengin. Fakat kuşkusuz en dikkat çekici versiyon DRIVe. 1.6 litrelik dizel motorun görev yaptığı bu seçenek 6 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman Powershift ile kombine edilmiş. 115 beygir güç ve 270 nm tork üreten motor, ağırlığı 1.5 tonu bulan aracı hareket ettirmede zorlanmıyor. Tabii ki araçtan yüksek performans beklemek anlamsız. Buna rağmen yüksek tork sayesinde performans beklentileri karşılıyor. Araç 0-100 km/s ivmelenmesini 12.3 saniyede tamamlıyor ve saatte 190 kilometreye kadar da nefesi kesilmiyor. Tatlı sert süspansiyon sistemi sayesinde S60 yola sıkıca tutunuyor. Sert manevralarda hafifçe arkadan kayan araç, genel olarak oldukça dengeli bir yapıya sahip.

Menzil 1500 kilometreyi aşıyor

Performansta ancak yeterli denebilecek motor, konu tüketim olduğunda gururla öne çıkıyor. Fabrika verilerine göre ortalama tüketim 4.3 litre. 67,5 litrelik depoyla menzil 1500 kilometrenin üzerinde. Bizim denemelerimizde ulaştığımız değerse 4.8 litre. Start&Stop sistemi sayesinde şehir içinde tüketim kontrol altında.

84 bin 130 liradan başlıyor

Volvo'nun S60 için belirlediği başlangıç fiyatı manuel şanzımanlı DRIVe versiyonuyla 84 bin 130 lira. Bize konuk olan Powershift şanzımanlı Advance donanımı için kesenin ağzını 98 bin 460 liraya kadar açmak gerekiyor. Bu fiyat bile D sınıfındaki diğer lüks markaların giriş fiyatlarının altında kalıyor. Dizel motorda Powershift farkıysa 6 bin 250 lirayı buluyor. Otomatik vitesin akıcı geçişleri ve konforu, bu farkı ödemeye ikna edebilir

Bugün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.