Volkan Demirel cezadan yırtıyor

Volkan Demirel cezadan yırtıyor

Ka­za­kis­tan ma­çın­da sa­ha­yı terk eden mil­li fi­le bek­çi­si­ne Fut­bol Fe­de­ras­yo­nu­'n­dan des­tek gel­di. He­pe­r'­in işte bu açık­la­ma­la­rı 1 yıl ka­dar ce­za­yı ge­rek­ti­ren 51. mad­de­nin uy­gu­lan­ma­ya­ca­ğı yo­rum­la­rı­nı güç­len­dir­d

A Mil­li Ta­kım'ın EU­RO 2016 grup ele­me­le­ri kap­sa­mın­da Ka­za­kis­tan ile oy­na­dı­ğı ve 3-1 ka­zan­dı­ğı maç ön­ce­sin­de ge­li­şen ka­le­ci Vol­kan De­mi­rel ola­yın­da sı­cak ge­liş­me­ler ya­şa­nı­yor. Bi­lin­di­ği gi­bi maç ön­ce­si Türk Te­le­kom Are­na'nın çim­le­ri­ne ısın­mak için çı­kan de­ne­yim­li ka­le­ci­ye ka­le ar­ka­sı tri­bün­le­rin­den pro­tes­to ses­le­ri yük­sel­di. Bu du­ru­ma içer­le­yen Vol­kan ön­ce­ sa­ha­yı ar­dın­dan da sta­dı terk et­ti.

"HERKES GÖRDÜ"

An­cak UE­FA'dan ce­za al­ma ih­ti­ma­li yü­zün­den mü­ca­de­le bit­me­den sta­da ge­ri dön­müş­tü. İş­te bu olay gün­de­me dam­ga vur­muş­tu. Fut­bol Fe­de­ras­yo­nu Mil­li Ta­kım­lar'dan So­rum­lu Yö­ne­ti­ci­si Prof. Dr. Fet­hi He­per "Kol kı­rı­la­cak yen içe­ri­sin­de ka­la­cak. Adam sa­kat­sa sa­kat­tır. Oy­na­mı­yor­sa oy­na­ma­ya­cak­tır. Par­ça­la­yın, öl­dü­rün, ada­mı in­faz edin... Ola­yın ne ol­du­ğu­nu her­kes gör­dü. Da­ha faz­la ile­ri git­me­nin an­la­mı ne­dir? Bi­zim UE­FA ta­ra­fın­dan bir ce­za al­ma­mız gün­dem­de de­ğil. Vol­kan'ın da di­sip­lin ce­za­sı al­ma­sı gün­dem­de de­ğil. Kim­se­nin ce­za al­ma­sı gün­dem­de de­ğil" ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

YILDIRIM SEVK EDİLMEDİ

Bu ara­da TFF Hu­kuk Ku­ru­lu'nun Di­sip­lin Ku­ru­lu'na ka­le­ci Vol­kan De­mi­rel ile il­gi­li bir dos­ya gön­der­me­di­ği be­lir­til­di. Hem Hu­kuk Ku­ru­lu'nun hem de He­per'in açık­la­ma­la­rı, mil­li ka­le­ci­nin her­han­gi bir ce­za al­ma­ya­ca­ğı yo­rum­la­rı­nı güç­len­dir­di. Öte yan­dan geç­ti­ği­miz gün­ler­de dü­zen­le­di­ği ba­sın top­lan­tı­sın­da ağır eleş­ti­ri­le­re im­za atan Fe­ner­bah­çe Baş­ka­nı Aziz Yıl­dı­rım ile de il­gi­li bir dos­ya­nın PFDK'ya gön­de­ril­di­ği kay­de­dil­di. Bi­lin­di­ği gi­bi Baş­kan Aziz Yı­lı­dırm "Ha­ya­tım­da hiç ha­kem oda­sı bas­ma­dım. An­cak Fe­ner­bah­çe'nin önü ke­si­lir­se her ye­ri ba­sa­rım" ifa­de­le­ri­ni kul­lan­mış­tı. Aziz Yıl­dı­rım'ın, sport­men­li­ğe ay­kı­rı açık­la­ma­la­rı se­be­biy­le hak mah­ru­mi­ye­ti ce­za­sı ala­ma ih­ti­ma­li­nin yük­sek ol­du­ğu be­lir­ti­li­yor.

DİSİPLİN TALİMATI 'CEZA' DİYOR

Vol­kan De­mi­rel, Fut­bol Di­sip­lin Ta­li­ma­tı'na gö­re sa­ha­yı terk et­ti­ği için bir ce­za al­ma­sı ge­re­ki­yor. An­cak Fet­hi He­per'in söz­le­ri üze­ri­ne Vol­kan'a ce­za­yı öngö­ren 51. mad­de­nin uy­gu­lan­ma­ya­ca­ğı yo­rum­la­rı bir hay­li kuv­vet­len­di. 51. madde ise şöyle: 1) Ya­yın yo­lu ile ve­ya ya­zı­lı teb­li­ga­ta rağ­men hak­lı bir se­be­bi ol­mak­sı­zın res­mi ve­ya özel mil­li mü­sa­ba­ka­la­ra ve­ya ha­zır­lık ça­lış­ma­la­rı­na ka­tıl­ma­yan ve­ya geç ka­tı­lan ve­ya ça­lış­ma ve mü­sa­ba­ka ye­ri­ni terk eden fut­bol­cu­lar iki ay­dan bir yı­la ka­dar mü­sa­ba­ka­lar­dan men ce­za­sı ile ce­za­lan­dı­rı­lır. 2) İh­la­lin ni­te­li­ği­ne gö­re fut­bol­cu­nun bağ­lı bu­lun­du­ğu ku­lü­be de 65.000. TL ile 130.000. TL ara­sın­da pa­ra ce­za­sı ve­ri­lir."

AKREDİTASYON SÜRESİ BİTİNCE OLAYLAR BAŞLADI

Ga­la­ta­sa­ray olay­la­ra iliş­kin iki açıklama birden yaptı. Önce ön­lem­le­rin so­rum­lu­lu­ğu­nun fe­de­ras­yo­na ait ol­du­ğu be­lir­ti­lerek, "Ya­şa­nan olay­lar son­ra­sı söz ko­nu­su mil­li fut­bol­cu, em­ni­yet yet­ki­li­le­ri ve TFF gö­rev­li­le­ri ile bir­lik­te, CCTV sis­te­mi de bu­lu­nan oda­da tes­pit yap­mış­lar­dır. Gi­rişte bu sis­te­mi ba­rın­dı­ran oda Stad­yum Di­rek­tö­rü'ne ait­tir. TFF gö­rev­li­le­ri ve em­ni­yet yet­ki­li­le­ri ta­ra­fın­dan kul­la­nıl­mış­tır" denildi. Stadyum Direktörü Mustafa Turgun imzalı olarak yapılan açıklamada ise, olaylara karışanların Fenerbahçe kulüp görevlileri olduğu ve yaşananların akreditasyon süresi bittikten sonra meydana geldiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.