Voleybolda Mali Genel Kurul Yapıldı

Voleybolda Mali Genel Kurul Yapıldı

Türkiye Voleybol Federasyonu’nun (TVF) Beşinci Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı, Ankara'da gerçekleştirildi. 112 Genel Kurul Delegesi'nin katılımı ile gerçekleşen toplantıda federasyonun 2015 yılı tahmini bütçesi 35 milyon, 2016 yılı...

Türkiye Voleybol Federasyonu’nun (TVF) Beşinci Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı, Ankara'da gerçekleştirildi. 112 Genel Kurul Delegesi'nin katılımı ile gerçekleşen toplantıda federasyonun 2015 yılı tahmini bütçesi 35 milyon, 2016 yılı tahmini bütçesi ise 38.5 milyon TL olarak belirlendi.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, federasyonun 2 yılık faliyetlerini ve mali tabloyu özetledi. Mutlugil, ilk iş olarak 81 il temsilcilerini ve koordinatörleri eğitime aldıklarını belirterek, "Yurt genelinde çocuklarımızı voleybolla tanıştırmak için Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin destekleriyle Roadshow Projesi'ni başlattık.'' dedi.

2013 yılında başlattıkları "Fabrika Voleybol" projesine çok önem verdiklerini kaydeden Başkan Mutlugil, projenin geleceğe yönelik en büyük yatırımları olduğunu söyledi. Projenin marka olarak TVF adına tescillendiğini belirten Mutlugil, projenin amacının, 6-12 yaş arası çocuklara temel eğitimlerin verilmesi, voleybolu seven ve oynayan kitleler yaratmak olduğunu dile getirdi.

Ülkedeki eğitim sistemi nedeniyle çocukların spora çok geç başladığını belirten Özkan Mutlugil, "Fabrika Voleybol ile yakaladığımız yaş grubu 13-14 yaş ancak bu çocukları kampa alıp ölçümlerini yaptığımızda denge ve motorik gelişmilerinin oluşmadığını görüyoruz. Bu yaştan sonra da çok zor gelişiyor. Projenin amacı bu yaşı aşağı çekmektir. Hedefimiz 81 ilde bunu gerçekleştirmek. Bisiklete binemeyen, ağaca tırmanamayan, bahçede oynamayan çocuklarımızın bu yaşlarda sporla tanıştırılması ve denge ile motoruk becerilerinin geliştirilmesini amaçlıyoruz." yorumunu yaptı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.