Vitra: Rusya’da Kalıcıyız, İkinci Fabrikamız Nisan’da Üretime Başlıyor

Vitra: Rusya’da Kalıcıyız, İkinci Fabrikamız Nisan’da Üretime Başlıyor

Eczacıbaşı Holding’e bağlı Vitra Rusya Genel Müdürü Salim Özen, Vitra olarak Rusya Federasyonu’nda daha da büyümeyi hedeflediklerini belirtti.

Eczacıbaşı Holding’e bağlı Vitra Rusya Genel Müdürü Salim Özen, Vitra olarak Rusya Federasyonu’nda daha da büyümeyi hedeflediklerini belirtti.

Rusya Türkiye İşadamları Derneği’nin (RUTİD) merkez ofisini ziyaret eden Özen, faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi. Görüşmede RUTİD Başkanı Esat Sarı, Vitra pazarlama manajeri Bertan Gökdemir ve RUTİD Yönetim Kurulu üyeleri hazır bulundu. Vitra Rusya Genel Müdürü, “Yeni tesisimiz Moskova’ya yakın Serpuhov bölgesinde. Yıllık 3,2 milyon metrekare mozaik, porselen ve duvar karosu üretme kapasitesine sahip. Orada bir yeni tesisimiz daha Nisan ayında üretime başlayacak. Şuanda yatırım aşamasında. Yıllık 250 bin adetlik ürünlerimizin üretimi söz konusu olacak. Ürünlerimizin yüzde 80’i Rusya, geriye kalanını ise Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerine. Rakip olarak burda İspanya’nın Roca firması var. Bu firma Çek menşeli Jika markasını satın aldı. Ayrıca Rusya’nın Santehnika markasını da kendi saflarına kattı.” şeklinde konuştu.

Üretim için hammadeyi dışarıdan getirdiklerini belirten Özen, fabrika işçilerinin çoğunun Rusya vatandaşı olduğunu kaydetti. Özen, “Rusya genelinde 6 mağazamız var, bunların ikisi Moskova’da. Mağazalarımız Türkiye’deki gibi güzel. Hedeflerimizden biri perakendede faal olmak. Rusya’da yatırıma devam , burada kalıcıyız, Türkiye’den sonra en büyük pazarımız burası olacak. Rusya’da 2 fabrikamız olacak. Rusya piyasa ve genel olarak ekonomisinden memnunuz. Moskova dışında da her yerde potansiyel var. Rusya’da her zaman iş var. Bu arada Soçi olimpiyat tesislerinde pay aldık.” dedi.

RUTİD Başkanı, sivil toplum kuruluşu olarak iki ülke arasında ticari köprüleri kurmaya devam ettiklerini ve bu bağlamda Türk firmalarına gereken desteği sağladıklarını belirtti. Sarı, “Rusya büyük bir pazar. İki ülke arasında güzel ilişkiler var, bu ekonomiye de güzel yansıyor. Rusya’ya yönelik ihracatı artırmamız lazım. İki ülke yöneticilerinin önümüze koyduğu 100 milyar dolarlık hedefe ulaşmamız lazım. Bunun için birliktelik gerekir. Rusya’nın ekonomi bağlamda resmi ve sivil toplum örgütleriyle işbirliği ve ortaklık anlaşmamız lazım. Zaten RUTİD de sizler için vardır. Kapımız her zaman size açık. Biz daha sonra size ziyaret ederiz. Bu ziyaretten çok memnun oluruz.” değerlendirmede bulundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.