Virüs Konya'ya nasıl bulaştı?

Virüs Konya'ya nasıl bulaştı?

Bazı ilçelere İstanbul ve İzmir’den gelen insanlardan virüs bulaştığını aktaran Angı, şunları kaydetti: “Şehir merkezindeki hastanelerde bu insanlarımız tedavi ediliyor. Bunlardan pozitif olanlar, şüpheliler var"

 

Sosyal medyada bilgi kirliliği yaşandığını ifade eden Başkan Angı, ilçelerde yazılıp çizildiği kadar vaka olmadığını da dile getirdi. Bazı ilçelere İstanbul ve İzmir’den gelen insanlardan virüs bulaştığını aktaran Angı, şunları kaydetti: “Şehir merkezindeki hastanelerde bu insanlarımız tedavi ediliyor. Bunlardan pozitif olanlar, şüpheliler var. Sosyal medyada paylaşılan rakamlara kimse inanmasın. Konya adına çok kaygı duyacağımız rakamlarımız yok. İnsanlarımızın şu ana kadarki tedbirlere riayet etmesini istiyoruz. Yeni hastanelere ihtiyacımız yok. Şehir Hastanemizin ilk etabı bitmek üzere. Şu an Konya’nın yeni bir hastaneye ihtiyacı yok. Vakaların birçoğu yurtdışı kaynaklı oldu. Yurtdışı bağlantısı bu noktada en öncelikli hal göründü. Şehirlerarası ulaşım minimize edildi. Şehir içinde bile ilçeden ilçeye gidiş bir sebebe bağlı olması gerekiyor. Keyfi olarak kimse şehir dışına çıkmamalıdır.”

 

DEĞİŞİKLİK MURAT EDİLİRSE GÖREVİ BIRAKIRIM

Ticaretin devam etmesi adına eldeki argümanların belli olduğunu da konuşmalarına ekleyen Angı, şu cümleler ile konuşmasını sonlandırdı: “Birtakım yardımlar çerçevesinde ticaret devam ediyor. Bir fedakarlık döneminde hep birlikte mücadele ediyoruz. Üretimin devam etmesi gerekiyor. Bunun için hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız. Tarımsal alanda da projelerimiz olacak. Havza dışından su getirilmesi yönünde başlıklar vardı. Bu konuda güzel bir görüşme oldu. Hazine arazileri ile ilgili kararlar alındı. Bu araziler tarıma kazandırılacak. Konya’nın ekilebilir tüm alanlarının ekilmesi yönünde kararlar alındı. Kongre sürecimiz devam ediyordu. Ama bu yaşanan olaydan kongre süreci donduruldu. Tekrar normalleştiği zaman devam edecek. Şahsımın sürece dönük kararı sayın genel başkanımız ile yaptığımız istişare sonucu ortaya çıkacak. Şu an için şahsımın göreve etmesi yönünde bir kanaat var. Bir değişiklik murad edilirse koltuğu bırakacak bir il başkanıyım.”

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum