Vietnam'da Yolsuzluk Yapan 3 Kişiye İdam Cezası

Vietnam'da Yolsuzluk Yapan 3 Kişiye İdam Cezası

Vietnam'da Ho Chi Minh şehri mahkemesi devlete ait Agribank’ta yolsuzluk yaptıkları suçlamasıyla, aralarında eski genel müdür Vu Quoc Hao’ın da bulunduğu 3 kişiyi idam, 4 kişiyi de müebbet hapis cezasına çarptırdı.Mahkeme, zimmete para...

Vietnam'da Ho Chi Minh şehri mahkemesi devlete ait Agribank’ta yolsuzluk yaptıkları suçlamasıyla, aralarında eski genel müdür Vu Quoc Hao’ın da bulunduğu 3 kişiyi idam, 4 kişiyi de müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, zimmete para geçirme suçundan Cat Long Hai Şirketi eski Genel Başkanı Pham Minh Tuan ve Hoang Loc resmi Vietnam Assessment şirketi eski genel müdürüne idam cezası verdi.

Agribank’in eski Müdür Yardımcısı Nguyen Van Tai, Cat Long Hai şirketi eski müdürü Vu Duc Hoa Vietnam Assessment eski yöneticilerinden Le Phuc Duc ve Le Thi Minh Hue de rüşvet aldıkları gerekçesi ile ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, Agribank eski Genel Müdürü Vu Quoc Hao ve diğerleri yaklaşık 3,8 milyon ABD doları paratı zimmetine geçirdiğini ifade etti. Mahkeme, verilen zararın telafi edilememesi ve suçların örgütlü bir şekilde işlenmesinden dolayı en ağır cezayı verdiğini kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.