"Vergideki Yapılandırmalar ‘nasılsa Af Çıkar’ Beklentisine Neden Oluyor"

"Vergideki Yapılandırmalar ‘nasılsa Af Çıkar’ Beklentisine Neden Oluyor"

Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, çok sık borçların yapılandırma kanunu çıkınca mükelleflerde ‘nasılsa bir af çıkar’ diye beklenti olduğunu belirterek, vergisini zamanında yatıran mükelleflerin ödüllendirilmesi gerektiğini...

Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, çok sık borçların yapılandırma kanunu çıkınca mükelleflerde ‘nasılsa bir af çıkar’ diye beklenti olduğunu belirterek, vergisini zamanında yatıran mükelleflerin ödüllendirilmesi gerektiğini söyledi.

Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı, Adana Ticaret Borsası yönetimini ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Muammer Çalışkan, vergi ödemede ilk 500’e giren üyelerinin de olduğunu kaydetti. ATB Başkanı Muammer Çalışkan, son düzenlemeden insanların yararlanmaları için gayret gösterildiğini belirterek, "Ama çok fazla sık borçların yapılandırma kanunu çıkınca mükelleflerde ‘nasılsa bir af çıkar’ diye beklenti oluyor. Borcunu yatırmakta imtina edenler olabilir diye düşünüyorum." dedi.

Vergisini zamanında yatıran mükelleflerin mutlaka ödüllendirilmesi gerektiğini vurgulayan Çalışkan şunları söyledi: “SGK’da borcunuzu gününde ödediğiniz zaman yüzde 5 gibi bir indirim yapılıyor. Vergi dairelerinde de böyle benzer uygulama olursa tahsilâtın çok daha hızlanacağını düşünüyorum. Bu yöntem ile devlet zarara uğramayacağı gibi gününde vergi borcunu ödeyenler hem avantaj elde edecek hem de devlet hızlı tahsilât yapmış olacak. Bu yapılandırmanın bir daha çıkmama olasılığına bakılınca, bundan sonra mükellefler vergilerini mutlaka zamanında yatırarak sıkıntıya düşmelerini önlemelidirler.”

Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı, vergi borcu yapılandırma sürecinde son haftaya girildiğini, hatırlatarak 1 Aralık’ta sürenin sona ereceğini aktardı. Yapılanmadan yararlanma konusunda mükelleflerin acele etmelerini bu fırsatı kaçırmamaları gerektiğini belirten Tunalı, “Vatandaşlarımızın bir bölümünün vergi borcu olduğundan haberi bile yok. Bizim hedefimiz bu düzenlemeden haberi olmayan hiç kimsenin kalmamasıdır. Çiftçilerin trafiğe çıkarmadıkları muayene tarihi geçmiş araçları var. Bu araçlara ilişkin cezalarda yüzde 5 gecikme faizi uygulanıyor. Ama bu yapılandırmadan yararlanıldığında faiz oranları yüzde 1’e kadar düşüyor. Tüm ilçelerimizi ziyaret etmeye gayret gösterdik. Tufanbeyli’ye kadar gittik. Muhtelif yerlerde konferanslar verdik. Kaymakamlarımızı, belediye başkanlarımızı ziyaret ettik. Ticaret Odaları ve borsalarla görüşerek mükelleflerimizin bu fırsattan yararlanmalarını istiyoruz dedik.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Çalışkan, ATB’nin 100. yıl anısına hazırlatılan ‘Çukurova’da Tarımın Tarihi’ kitabını imzalayarak Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı’ya hediye etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.