Veli üniformayı seçti

Veli üniformayı seçti

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl uygulamaya koyulan öğrenci kılık ve kıyafetlerindeki mevzuat değişikliğine göre okulların kıyafet tercihi velilere bırakılmıştı. Veliler tercihini üniformadan yana kullandı

Konya’daki okullarda bu yıl ki anketler tamamlandı. Okulların yüzde 98’i 'yeniden üniforma olsun' dedi. Okul Aile Birliği tarafından yapılan anket sonuçlarına göre Konya’daki okulların bir çoğu forma giyecek.Formalarının tasarımlarını belirleyen okullar formalarını hazırladı. Birçok iş yerinde okulların isimlerine göre formaları yer alırken, veliler okul alışverişini yapmaya başladı. 8 Eylül’de okul öncesi ve 1’inci sınıf öğrencilerin okula başlayacak olması nedeniyle bu hafta sonu velilerde alışverişe çıkacak. Yoğun alışveriş dönemi öncesi gazetemize bilgi veren Konya Okul Forma İmalat ve Satıcıları Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Serin, “Okul Aile Birliği tarafından düzenlenen ankette okulların yaklaşık olarak yüzde 98’i forma dedi. Bazı okullarda ise ergen öğrencilerin birkaç kıyafet değişikliği ile tek tip formayı değiştirmek istedi ama bizim arzumuz formanın olmasıdır. Okullar da anketlerini tamamladı çıkan sonuca göre Konya’nın geneli tek tip formayı istiyor” dedi.

FORMA FİYATLARI 70-80 LİRA ARASI

Formanın gerek ekonomik gerekse sosyal yapıya katkı sağladığına dikkat çeken Serin, “Çünkü çocuk öğrenci olduğunun farkına vardığı zaman ailevi duygular gelişerek sorumluluğunu bilmektedir. Aynı zamanda forma oldukça -ekonomik. Biz 70-80 lira arasında okul forması satıyoruz. Ama dışarıdan alacağı kıyafet bu fiyatın çok üstünde. Ucuzu olsun diyelim çocuk sabah okula gideceği zaman ne giyeceğim telaşına düşüyor. Aynı kıyafetleri giymek istemediği için ailesine yeni kıyafetlerin alınması konusunda baskı yapıyor. Bu söylemler veliye maddi olarak yük getiriyor. Artı okul yönetimleri okullarına formadan dolayı kimin girip çıkacağını bilebiliyor. Serbest olduğu zaman okula giren çıkan tespit edilemiyor” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİN MARKA TAKINTISI VAR

Öğrencilerin marka takıntısının da olduğunu hatırlatan Serin, “Çocuklar babalarının geril seviyelerini giydiklerini kıyafet ile ön plana çıkarmış oluyor. Konyalı velilere teşekkür ediyorum. Forma, öğrencinin sorumluluğunu yerine getirmesinde büyük katkı sağlıyor. Bütün okulların formaları belli olduğu için satışlarda yavaştan hareketlilik başladı ama bizim vatandaşımız tabiri caizse Arife günü şeker almayı çok seviyorlar. Vatandaşımız en son gün gelmeyi tercih ediyor. Şu an gelmiş olsalar yoğunluk olmadan alışverişini tamamlarlar. Aynı günde gelince inanılmaz yoğunluk oluyor. Formalar belirlendi ve hazır bir şekilde askılarda duruyor. Bizim tavsiyemiz önümüzdeki günlerde vatandaşımızın alışverişini tamamladı. Vatandaşımızdan diğer bir ricamız ise derneğimize üye olan işletmelerden alışveriş yapması. Böylece hem sektörümüzü hem de kendilerini olumsuzluklardan korumuş olur” ifadelerini kullandı.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.