Veli Tolu: Askerlik süresi 3 ay olmalı

Veli Tolu: Askerlik süresi 3 ay olmalı

HAS Parti Milletvekili Adayı Veli Tolu, 15 aylık askerlik süresinin uzun ve gereksiz olduğunu belirterek, askerlik süresinin hiç kimsenin mağdur olmaması açısından 3 ayla sınırlandırılması gerektiğini

HAS Parti Milletvekili Adayı Veli Tolu, 15 aylık askerlik süresinin uzun ve gereksiz olduğunu belirterek, askerlik süresinin hiç kimsenin mağdur olmaması açısından 3 ayla sınırlandırılması gerektiğini söyledi.

HAS Parti Konya milletvekili adayları il teşkilat binasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Milletvekili adayları Av. Veli Tolu, Av. Fatma Kola Bozkurt, Fahri Eken, Yavuz Sözer, İsrafil Kösedağ, Ahmet Arıkoğlu ve Bülent Canca’nın birlikte gerçekleştirdikleri basın toplantısında, askerliğin üç aya indirilmesi, 4B ve 4C statülerinin kaldırılması ile taşeron işçiliğine son verilmesini gündeme taşıdılar.

Seçim beyannamesinde geçen ve HAS Parti’nin önce insan düsturuyla gerçekleştireceği maddeleri açıklayan Milletvekili Adayı Av. Veli Tolu, “12 Haziran seçimlerine 38 gün kaldı. Ancak geride kalan günlere baktığımız zaman özellikle ulusal medyada boy gösteren partilerin insan merkezli bir seçim stratejisi izlemediklerini açıkça görüyoruz. HAS Parti olarak biz insan merkezli bir siyaset yapıyoruz ve bunu da sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

“Milletimizin de takdir ettiği üzere HAS Parti genel başkanı ve teşkilatları böylesine seviyesiz bir kavga ve tartışmaların içinde olmadık ve bundan sonra da asla olmayacağız” diyen Tolu, şunları söyledi: “Bu sebeple halkın sesi partisi olarak bizler insanı esas alan ve insanımızın hayatını kolaylaştıracak teklif ve taleplerle karşınıza çıkıyoruz. Bu sebeple bu gün yapmayı vaat ettiğimiz iki ana reformu sizlerle paylaşacağız. Bunlardan birincisi gençlerimizi ilgilendirmekte olan Askerlik vazifesidir. Bizim milletimizin en belirgin özelliklerinden birisi asker millet olmamızdır. Ancak barış dönemindeki 15 aylık askerlik süresi oldukça uzun ve gereksizdir. Bunun için biz barış dönemindeki askerlik süresinin herkes için 3 ayla sınırlanmasını ve bu süre içinde tüm askerlerimizin hiç kimseye muhtaç olmayacak şekilde maaşa bağlanmasını talep ve taahhüt ediyoruz. 20 yaşında lise mezunu gençlerimiz askere gitmeden önce işe başlamışsa 15 ay sonunda askerden döndüğü zaman işini kaybetmektedir. Nişanlanıp da askere giden pek çok gencimiz bu uzun sürede pek çok sorun yaşamaktadır. Bu teklifimiz barış zamanı için geçerlidir. Savaş zamanında zaten 70 milyon hepimiz askeriz ve can vermek dahil her şeyi yapmaya hazırız” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.