Velesbit-Bisiklet günü yapıldı

Velesbit-Bisiklet günü yapıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Velesbit-Bisiklet Günü 7den 70e yüzlerce bisikletseveri bir araya getirdi

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Velesbit-Bisiklet Günü 7’den 70’e yüzlerce bisikletseveri bir araya getirdi. Bisiklet yarışının yapıldığı, 100 bisikletin hediye edildiği, bisikletle akrobasi gösterilerinin yapıldığı etkinlikte konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şampiyon bisikletçiler yetiştirmiş bir şehir olan Konya’nın yeniden bisiklet şehri olması için çalıştıklarını ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Velesbit-Bisiklet Günü Şefik Can Caddesi Yenişehir Altgeçidi’nde yapıldı. Etkinliğe AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekili Adayı İlhan Yerlikaya, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Baykan, Konya Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Günbaş ve Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği yöneticileri ile 7’den 70’e çok sayıda vatandaş katıldı.

YENİ YAPILAN TÜM YOLLARA BİSİKLET YOLU YAPILIYOR

Konya’nın geleneksel alışkanlıklarından birinin de bisiklet olduğunu dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şampiyon bisikletçiler yetiştirmiş bir şehir olan Konya’nın yeniden bisiklet şehri olması için çalıştıklarını ifade etti. Konya’da yeni yapılan tüm yollara mutlaka bisiklet yolu yaptıklarını vurgulayan Başkan Akyürek, “100 kilometreyi aşan bisiklet yolları yaptık. Bu Konya için yeterli değil. Fiziken bağımsız bisiklet yolları yapamayacağımız yerlerde kaldırım kenarlarında 1,5 metrelik hat oluşturarak kesik çizgilerle ve bisiklet işaretleri ile bisiklet yolları yapıyoruz. Hemşehrilerimizden ricamız bisiklet yollarını otopark olarak kullanmayalım. Konya’da bu kültürü yerleştirelim” dedi.

TÜRKİYE DUBLE YOLLARI VE BİSİKLET YOLLARINI KONUŞUYOR

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı ise, Türkiye’nin artık duble yolları ve bisiklet yollarını konuştuğunu belirterek, bisiklet kullanan biri olarak bunlardan çok mutlu olduğunu ifade etti.  Konuşmaların ardından 34 sporcunun katıldığı Konya Yıldızlar Puanlı Yarışı’nda dereceye girenlere madalyaları takıldı. Ardından yapılan çekilişle 100 kişiye bisiklet hediye edildi. Programın sonunda Dünya Trial Biking Şampiyonu Thomas Oehler’in bisikletle yaptığı akrobasi gösterisi büyük bir ilgiyle izlendi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.