Vefa duygusu oluşmalı

Vefa duygusu oluşmalı

Fotoğraflarla Erbakan Sergisinin Erbakan Hocanın hayatından kareleri gösterdiğini belirten Mehmet Şen, sergiyi gezen insanlarda vefa duygusunun oluşmasını istediklerini söyledi

Saadet Partisi (SP) İl Başkanlığı’nın düzenlediği ‘Fotoğraflarla Erbakan’ sergisi açıldı. Kayalıpark Meydanı’nda açılan fotoğraf sergisi 10 gün açık kalacak. Fotoğraflarla Erbakan Sergisi açılışına; SP İl Başkanı Mehmet Şen, İl Başkan Yardımcısı Mustafa Özkan, SP İl Müfettişi İbrahim Erkan, SP Konya milletvekili adayları Mustafa Özkafa, Hasan Hüseyin Uyar, Şuayip Koçak, Mustafa Derbentli, Rauf Büyüktermiyeci, İsmail Aydilek, Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Yusuf Güneş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sergi açılışında konuşan Mehmet Şen, bu sergiyi büyük dava adamı Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın anısına yaptıklarını söyledi. Sergideki fotoğrafların Merhum Erbakan Hoca’nın hayatını gösteren karelerin olduğunu belirten Şen, “Erbakan Hocamız yerli siyaseti hakim kılan tek liderdir. Hocamız hiçbir zaman tek başına iktidar olmamasına rağmen ülkemize yaptığı hizmetler saymakla bitmezi. 11 aylık koalisyon hükümetinde ülkemize ağır sanayi hamlelerini başlatmıştır. Halkımız Erbakan Hocamızın hizmetlerini çok iyi biliyor. Bizler hocamızın talebesi olarak 60 yıl önce şehrimizde başlayan Milli Görüş davasını devam ettireceğiz” dedi.

Fotoğraf sergisini gezen insanlarda vefa duygusunun oluşmasını istediklerini de dile getiren SP İl Başkanı Mehmet Şen, “Konya’daki belediye başkanlarının vefa duygusu göstererek Erbakan Hocamızın ismini önemli bir yere verilmesini istiyoruz. Konya belediyeleri dışındaki 55 belediye hocamızın ismini yeni kurulan kültür merkezlerine, kütüphanelere ve parklara verdi. Konya’da böyle bir vefa göremiyoruz. Biz şehrimize kurulacak 4. üniversitenin isminin hocamızın ismi olsun istedik. Ancak milletvekilleri ve yerel yöneticiler bunu kale almadılar. Ama biz Hocamıza vefamızı göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

‘MİLLİ GÖRÜŞ İNSANLIĞIN GİDİŞATINA ÇIĞIR AÇTI’

Milli Görüş davasının insanlığın yanlış gidişatına çığır açtığını aktaran Mustafa Özkafa ise, “Mili Görüş Hareketi 1969 yılında bizim şehrimizde başlamıştır. Konyalı bu davaya gönül vermiş ve Erbakan Hocamızın arkasında durmuştur. Erbakan Hocamızda insanların bu desteğini karşılıksız kalmamış ve ülkemiz için birçok vizyon ortaya koymuştur. Hocamız önce yaşanabilir bir Türkiye daha sonra yeniden büyük bir Türkiye vizyonunu sağlamak için çalışmıştır. Hocamız bu iddialarını sözde bırakmamıştır. Çok kısa süreli Başbakanlığında ülkemizde yaşanabilir bir Türkiye’yi kurmuştur. D-8 ve havuz sistemiyle ülkemizdeki insanlar yoksulluktan kurtulmuştur” diye konuştu. Türkiye’nin şu an her alanda geri planda kaldığını da vurgulayan Özkafa, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyadaki petrolün ve doğalgazın en çok çıktığı ülkeler Müslüman ülkeleri. Ancak biz dünyanın en pahalı benzinini tüketiyoruz. İşte Hocamızın D-8’i kurmasının amacı budur. Ülkemiz gelişmişlik sıralamasında 83. sırada bulunuyor. Toplumun her kesimi ağlıyor. İşçi, memur, esnaf, çiftçi mağdur durumda. Ama biz ülkemizin bu kötü gidişatını değiştireceğiz. Hocamızın başlattığı Milli Görüş davasında tekrardan yaşanabilir bir Türkiye ve yeniden büyük bir Türkiye’yi kuracağız.”

MUSTAFA AKÇA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.