Vatandaşı elektrik çarptı!

Vatandaşı elektrik çarptı!

Vatandaşı elektrik faturası çarptı. Son zamlarla birlikte vatandaş kira öder gibi elektrik faturası ödemek zorunda kaldı. Esnaf ise camlarına yazı yazarak, kendilerini iflasın eşiğine yüksek elektrik faturalarının götüreceğini söyledi

2022 yılının ilk dakikasına girdiğimiz anda Türkiye’de yeni elektrik tarifesi yürürlüğe girdi. Bu tarifeyle birlikte standart elektrik tarifesine yüzde 50 zam gelirken, 150 kW ve üzeri kullanan vatandaşa yüzde 120’yi aşkın zam yansıyordu. Günümüz dünyasında 150 kW gibi bir sınır çok düşük kalırken geçtiğimiz günlerde de Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşın tepkisinin ardından bu sınırın 210 kW’a çıkarılacağını açıklamıştı. Hayat pahalılığının iyice arttığı ülkemizde, elektrik faturaları can yakmaya devam ediyor. Yeni yılla birlikte elektriğe ve doğal gaza gelen zam, bütçeyi hayli zorluyor. İnsanlar, kira öder gibi elektrik faturası ödüyor. Vatandaşın elektrik faturası Şubat ayında normale göre 2-3 katı geldi. Yine yüksek elektrik faturası esnafların da belini büktü. Esnaflar, yüksek faturalar karşısında hizmet veremeyeceğini, gidişatın böyle devam etmesi durumunda da işyerlerine kilit vuracaklarını dile getirdi. Türkiye genelinde bazı esnaflar, dükkânlarının camına yazı asarak, duruma isyan etti.

adsiz-006.jpg

KİRADAN FAZLA ELEKTRİK FATURASI GELDİ

Konya'da engelli bir vatandaş da şunları söyledi: “Geçen ay 609, önceki ay 432 TL gelen elektrik faturam Şubat ayında bin 137 lira geldi. TOKİ'de kirada oturuyoruz. Kiramız 750 TL. Kiradan fazla elektrik faturası geldi. Herkesin yukarı aşağı böyle fazla geldi faturası.”

BUNUN MANTIĞINI ANLAYAMADIK

Faturası 1 ay öncesine oranla daha fazla gelen bir vatandaş da “Kardeşimin de benim de kullandığım elektrik miktarı birbirine yakın. 150 kw kotası uygulanıyorsa ikimizde geçmişiz. 210 kw kotası uygulanıyorsa ikimizde geçmemişiz. Ancak kardeşime yüzde 50 zam uygulanmış, bizim eve yüzde 125 zam uygulanmış Ben bunun mantığını anlayamadım” dedi.

ELLERİNİZİ CÜZDANIMIZDAN ÇEKİN

Metin Bilgili isimli bir vatandaş da “Marketlerdeki pahalılık için zabıta gönderip baskın yaptıranlar, evlerimize gelen elektrik faturası için elektrik şirketlerine kimi gönderecekler merak ediyorum..

Bu bir soygundur. Ellerinizi cüzdanlarımızdan çekin” şeklinde konuştu.

ATÖLYEM YOK DÜKKANIM YOK FATURAM 664 TL

Mustafa Ferudun Yüce, isimli bir vatandaş ise kendisine 664 TL elektrik faturası geldiğini belirterek, “Arkadaşlar benim evime gelen elektrik faturası 664 TL. Ben, hükümete kızdığım zaman bana tepki gösteren arkadaşlar cevap bekliyorum sizden. Benim atölyem yok, işyerim yok, dükkanım yok. Sadece evimde kullandığım elektiriğim var. Sizin vicdanınız yok mu? Hakkımı yiyene hakkımı helel etmiyorum” dedi.

BİR SAAT SULAMA 230-300 TL!

Ahmet Yıldız isimli bir çiftçi de şunları söyledi: “Altınekin'de çiftçi kara kara düşünüyor. Tarımsal sulama elektrik faturasını nasıl ödeyeceğiz. Eksek sulayamayız. Hadi bonus suladık diyelim, faturaları nasıl ödeyeceğiz? Bir saat sulama 230-300 TL arası olmuş. Bu gidişe birilerinin dur demesi lazım. Yoksa üretım sıkıntıya girecek, çiftçi borç batağına batacak. Konya Ovası tarımsal sulama elektrik faturası altında ezilip kalıyorken, bu sekilde zam gelmesi, çiftçi olarak hepimizi endişe içine sokmuştur.”

ESNAFLAR CAMA FATURA BEDELİNİ ASIYOR!

2022 yılı ile geçilen yeni elektrik tarifesi sonrası ocak ayını kapsayan döneme ilişkin gelen faturalar dükkan kiralarını geçmiş durumda. Esnaf, duruma tepki göstermek için cama fatura bedelini asmaya başladı.

MESUT TURAN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum