Vatandaşa bir şok daha! 10 bin lira ek vergi geliyor

Vatandaşa bir şok daha! 10 bin lira ek vergi geliyor

Türkiye'de kredi kartına savunma sanayi vergisi talebi tepki çekmişti. Söz konusu teklif ertelenirken yeni bir öneri sunuldu. 10 bin liralık ek vergi önerisi herkesi şaşırttı.

Türkiye'de vergi miktarları gün geçtikçe artıyor. A'dan z'ye her üründen defalarca vergi tahsil ediliyor. Bu kararlara vatandaş sert tepki gösteriyor. Son olarak savunma sanayine destek vergisi getirilmek istenmişti.

vergi-2.jpg

100 bin liradan fazla limiti olan kredi kartlarından bu kapsamda yılda 750 TL vergi alınacaktı. Vatandaşın tepkileri sonrası bu karar ertelendi. Daha sonra ise yeni bir öneri sunuldu. AK Parti, yeni bir formül üzerinde çalışmaya başladı ve bu teklif Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e sunuldu.

vergi-1.jpg

Yeni öneriye göre, "100 bin TL limiti olanlardan 750 lira alınması yerine, 1 milyon TL limiti olandan 10 bin lira alınsın ya da kademeli bir sistem getirilsin" denildi. Önümüzdeki süreçte vatandaşa savunma sanayine desteğin öneminin anlatılması bekleniyor. Daha sonra kademeli vergi kararı alınırsa limiti yüksek olanlar yılda en az 10 bin lira ek vergi ödeyecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum