Vatandaş şifayı aktarda arıyor

Vatandaş şifayı aktarda arıyor

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte aktarlarda hareketlilik yaşanmaya başladı. Kış aylarında soğuyan hava nedeniyle artan hastalıkla mücadelede vatandaşlar çareyi aktarlarda arıyor.

Soğuyan hava ile birlikte gelen hastalıklara karşı vatandaşlar soluğu aktarlarda aldı. Özellikle kışın soğuk algınlığı, öksürük ve grip gibi hastalıklara bitkisel çözümler arayan vatandaşlar; ıhlamur, zencefil, zerdeçal, havlıcan, hatmi çiçeği, tarçın, nar çiçeği, ada çayını en çok tercih ediyor. Bu sene ithal edilen bitkilerin fiyatlarında ise büyük bir artış söz konusu.

SUCUKLUK BAHARATA İLGİ YOĞUN

Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte insanların aktara olan ihtiyacın git gide arttığını belirten Meydan Tohum ve Baharat Ticareti dükkan sahibi Alişan Tosun, “Kış mevsimi geldi. Kış mevsiminin gelmesi ile dükkanımızda işler yoğunlaştı. Geçen yıla göre sattığımız ürünlerde artış var. Geçen sene 100 TL'ye sattığımız ıhlamurun kilosunu bu sene çiçeğini 200 TL'ye ıhlamur yaprağını ise 150 TL'ye satıyoruz. Şu an kış mevsimine iyi gelen baharatların dışında sucukluk baharatlarda satılıyor. Geçtiğimiz yıllarda kurban bayramı kışa geliyordu. İnsanlar hemen sucuk yapıyorlardı. Şimdi ise kurban bayramı yaza geldiği için etler bekletiliyor ve şu anda sucukluk baharatlar yapılıyor. Sucukluk baharat dışında  çemenlik ve pastırmalık baharatlarda yapılıyor. Salebe olan ilgi artmaya başladı. Dükkanımızda şimdilik saf salep yok. Ama getireceğiz. Karışımlı salep ise kilosunu 30 TL'den satıyoruz. Televizyonlarda ki hocaların önermesi ile bu aralar adıç yağına, kremine ve yaprağına olan ilgi arttı. Şu anda oldukça çok satıyoruz” dedi.

ÇÖREK OTUNUN ÇOK FAYDASI VAR

İnsanların çörek otu yağına olan ilgisininde arttığını belirten Tosun şöyle konuştu: “ Çörek otu günümüzde baya yaygınlaştı. Dükkanımızda çörek otunu soğuk press yöntemi ile hazırlıyoruz. Çörek otunun birçok faydası bulunmaktadır. Saç dökülmesini önler, alerjiyi önler, kan şekerini düzenler, kansere karşı koruyucu etkisi var, mikrop ve virüslere karşı bireyleri korur, grip ve burun tıkanıklığına iyi gelir ve birçok ağrıya iyi gelmektedir. Çörek otu günümüzde popüler hale geldi. Sabahları aç karnına içildiği zaman zayıflatma etkisi bile bulunmaktadır. Çörek otunun yağının kilosu 100 TL'ye satıyoruz. 50 gramlık şişelerdeki çörek otu yağını ise 5 TL'ye satıyoruz. Çörek otu yağı tamamen kendi ürettiğimiz doğal bir üründür.”

AHMET SÜTCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.