Vatan Partisi ve TGB’den çağrı: Elektrik dağıtımı kamulaştırılsın!

Vatan Partisi ve TGB’den çağrı: Elektrik dağıtımı kamulaştırılsın!

Ekonomideki zorluklarla boğuşan yurttaşlar, özelleştirilen ve geçen ay zamlanan elektrik hizmetleri nedeniyle yüksek faturalarla karşılaştı.

Ekonomideki zorluklarla boğuşan yurttaşlar, özelleştirilen ve geçen ay zamlanan elektrik hizmetleri nedeniyle yüksek faturalarla karşılaştı. Özel şirketlerin kârına kâr katacak faturalar milletin canına tak ettirdi. Vatan Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği yurttaşın sesini çözüm odaklı taleplerle yükseltmek için harekete geçti.

Vatan Partisi Konya İl Başkanlığı ve Türkiye Gençlik Birliği Konya İl Başkanlığı bugün Konya’da elektrik dağıtımının kamulaştırılması için çağrı yaptı.

Üretim ve Güvenlik İçin Kamulaştırma!

Vatan Partisi Konya İl Başkanı Kazım Koçer yaptığı açıklamada devlete ait dağıtım şirketlerinin özelleştirilmesinin sonucunun yaşanıldığını, özel çıkarın halkın tepesine bindiğine, enerji dağıtımının kamu tarafından yapılması gerektiğine vurgu yaptı. “Enerji dağıtımı kamu hizmetidir. Dahası enerjide halkçı çözüm ülke güvenliği için şarttır. Enerji, kar amacıyla değil, toprağın ekilmesi, sanayi çarkının çevrilmesi, çarşılarımızın şenlenmesi, halkımızın ihtiyaçlarının karşılanması ve toplumda huzurun sağlanması için ucuza verilmelidir. Nükleer enerji üretiminin geliştirilmesi Türkiye’nin geleceği açısından şarttır. Vatan Partisi’nin merkezinde olacağı Üreticilerin Milli Hükümeti, özel elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketlerini kamulaştıracaktır. Hükümetimize öneriyoruz: Üretim ve güvenlik için kamulaştırmaya bir an önce gidelim ve halka ucuz elektrik verelim!”

Ucuz Enerji için Komşularla İşbirliği

Koçer, dünyada yükselen enerji krizine komşularımızla iş birliği ile aşılabileceğini söyledi. “Rusya Azerbaycan, İran, Irak, Cezayir ve Katar gibi enerji güvenliğimizi sağladığımız ülkelerle iş birliği yaparak ucuz doğalgaz, ucuz mazot, ucuz elektrik sağlayabiliriz. Vatan Partisi bu amaçla ilgili devletlerle görüşmektedir. Olumlu şartlar almak için şartlar uygundur.”

“Elektrik Dağıtımı Şirketlerin Çıkarlarına Göre İşliyor”

Açıklamada TGB Konya İl Başkanı Mustafa Koz: “Sadece birkaç veri elektrik faturalarının milletin sırtında ne kadar büyük bir yük olduğunu açıklamaya yetiyor. 2018’den bu yana Türkiye’de elektrik yüzde 700 zamlanmış! Elektrik şirketleri devletten ucuza aldığı elektriği, birim fiyatını 30 kuruşa aldığı elektriği 2 liraya halka satıyor. Elektrik dağıtım ve pazarlamasında devletin payı sıfırdır. Elektrik üretiminin sadece %25’i devlet eliyle gerçekleşiyor. İşte bu rakamlar her şeyi açıklıyor. Gördüğünüz gibi elektrik dağıtımı şirketlerin çıkarlarına göre işliyor!”

Ucuz Elektrik Milletimizin Haklı Talebidir!

Elektrik dağıtımında kamulaştırmanın elektrik faturalarını düşüreceğini, esnafın ve üreticinin sırtında bir yük olduğunu, üretimi azalttığına vurgu yapan Koz, Türk Gençliği olarak çalışmak istediklerini dile getirdi.: “Halk yüksek zamların altında eziliyor. Esnaf, genç, emekli, çiftçi, işçi, kısaca bütün halk, bu zamların altında eziliyor. Ucuz elektrik milletimizin haklı talebidir. Türk Gençliği olarak çalışmak ve üretmek istiyoruz. Maliyetler artmasın, istihdam alanları daralmasın, üretim azalmasın istiyoruz. Bu zamanların bu fiyatların üretimi baltaladığını da mı görmüyorsunuz? Şirketlere sesleniyoruz siz kimden yanasınız!”

Zamlar Geri Çekilecek!

Ucuz Elektrik Platformlarıyla birlikte mücadele edeceklerine değinen Mustafa Koz: “84 milyon ve yüzbinlerce işletme özel şirketlerin, 21 tekelin insafına bırakılamaz. Bu düzeni değiştirmek için sorumluluk üstleniyoruz. Türkiye’nin dört bir tarafında Ucuz Elektrik Platformları’nda halkımıza ucuz elektrik sağlanması ve zamların geri çekilmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. Zamlar geri çekilecek. Elektrik ucuza verilecek.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.