Vanlı İşçiler, Davutoğlu'na Seslerini Duyurmak İçin 'Ekmekli' Eylem Yaptı

Vanlı İşçiler, Davutoğlu'na Seslerini Duyurmak İçin 'Ekmekli' Eylem Yaptı

TOKİ'de çalışırken işten çıkartılan Van'dan gelen işçiler, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Sağlık Bakanlığı'nı ziyareti sırasında eylem yaptı.     Bakanlık binasının yanındaki Abdi İpekçi Parkı’nda eylem yapan...

TOKİ'de çalışırken işten çıkartılan Van'dan gelen işçiler, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Sağlık Bakanlığı'nı ziyareti sırasında eylem yaptı.

    Bakanlık binasının yanındaki Abdi İpekçi Parkı’nda eylem yapan işçiler, Davutoğlu ile görüşmek istedi, başları üzerine ekmek bıraktı, ıslık çalıp, gözyaşı döktü. Haklarını aramak için yaklaşık 10 gündür Abdi İpekçi Parkı'nda bekleyen grup, Davutoğlu’nun Bakan Mehmet Müezzinoğlu ile Sağlık Bakanlığı'na bulunduğu sırada seslerini duyurabilmek üzere eyleme geçti. Davutoğlu ile görüşmek isteyen mağdur kalabalık adına konuşan bir işçi, şunları söyledi: "Taleplerimiz dile getirmek için Sayın Başbakan’la görüşecektik. Tabi insanca yaşamak isteyecektik. Tabi ki polis, asker bizim çocuğumuz. İllaki onlarla savaşmaya, böyle rahatsızlık veremeye gelmedik. Maalesef bizi teşvik ediyorlar. Maalesef ekmeği elinden alınan insan, canı da alınsın diye böyle teşvik ediliyor. Bu mağdur insanlar acaba Başbakan veya o koltuğa oturan herkes düşünüyor mu Van’dan buraya ne için geldi, derdi ne? Kardeşim gel konuşalım desinler. Yani bize böyle şiddet uygulamamaları gerekiyor. Gerçekten ekmek istemek kanunda yok mu, öyle bir yasa yok mu? Ülkenin Başbakanı duymuyor mu? Sadece işimizi istiyoruz, insanca yaşamak istiyoruz."

    Bu arada çok sayıda çevik kuvvet polisi de eylem esnasında hazır bekletildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.