Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki deprem

Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki deprem

Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde, bazı evler yıkıldı. Artçı depremler sürüyor.

Van'da, merkez ilçeye bağlı Tabanlı köyü merkezli 7.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Depremde Van merkezde bazı evlerin yıkıldığı, vatandaşların panikle sokağa çıktığı görüldü. İlde artçı depremler sürüyor.
Bu arada, Kandilli Rasathanesi'nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkezi Van'ın Tabanlı köyü olan 7.2 büyüklüğündeki deprem saat 13.41'de meydana geldi.

Artçı sarsıntılar nedeniyle çevre illerdeki vatandaşlar da evlerini terk ederek sokaklara çıktı
Van merkezde çok sayıda binanın yıkıldığı bildirildi
Merkez üssü Van’ın Merkez ilçeye bağlı Tabanlı köyü olan 7.2 büyüklüğündeki deprem çevre illerde hissedildi. Artçı sarsıntılar nedeniyle çevre illerdeki vatandaşlar da evlerini terk ederek sokaklara çıktı.
Depremde kent merkezinde çok sayıda binanın çöktüğü belirtildi. Kazım Karabekir Caddesi’nde bulunan 7 katlı binanın çökmesi sonucu bazı vatandaşlar enkaz altında kaldı. İtfaiye ekipleri enkaz altındaki vatandaşları kurtarmaya çalışıyor.
 
Deprem Diyarbakır, Şırnak, Siirt, Batman, Mardin ile Irak'ın kuzeyindeki Duhok ve çevre yerleşim birimlerinde de hissedildi

Deprem bölgede paniğe neden olurken bazı vatandaşların ev ve iş yerlerinden dışarı çıktığı görüldü.
Bu arada, depremin büyüklüğü, Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi'nde 7.2 olarak ölçüldü. Merkez üssü ise Van ile Muradiye arasında Erçek Gölü'nün kuzeyinde Akçift köyü olarak tespit edildi.
 
Artçılar devam ediyor

Van'ın Hakalı köyünde 5.5, Kurubaş köyünde ise 4.7 büyüklüğünde iki deprem daha ölçüldü

Kandilli Rasathanesi, Van Tabanlı köyündeki 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından Halkalı ve Kurubaş köyleri merkezli iki deprem daha ölçüldüğünü bildirdi.
Kandilli Rasathanesi'nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Halkalı köyünde saat 14.32'de 5.5, Kurubaş köyünde ise saat 14.10 itibariyle 4.7 büyüklüğünde iki deprem daha ölçüldü.


Kızılay, bölgedeki depolarından çadır, battaniye  ve diğer malzemeleri deprem bölgesine göndermeye başladı

Yardımlar, bölgede ihtiyaç ve durum tespiti yürüten Kızılay ekibinin çalışmalarına göre koordine edilecek
Kızılay, Van'da meydana gelen depremin ardından bölgedeki depolarından bölgeye çadır, battaniye ve diğer yardım malzemelerini göndermeye başladı.
Van'dan meydana gelen depremin ardından, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar'ın talimatıyla bütün birimler acil duruma geçti. Kızılay Afet Operasyon merkezinde gelişmeleri takip etmek için kriz masası oluşturuldu.
Erzurum başta olmak üzere yerel lojistik depolarından çadır, battaniye ve diğer ihtiyaç malzemeleri de Van'a gönderilmeye başlandı.
Bu arada Van'da bulunan bir ekip de ihtiyaç ve durum tespiti çalışmasını sürdürüyor, bu tespite göre yardımlar koordine edilecek.
AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.