Van, Konyaya müteşekkir

Van, Konyaya müteşekkir

Van ziyaretini değerlendiren AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, tüm Türkiyenin Vanda buluştuğunu, Konyanın da kendisine yakışanı yaparak dernekler aracılığı ile Vandaki ihtiyaç sahiplerinin yardımı

Van ziyaretini değerlendiren AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, tüm Türkiye’nin Van’da buluştuğunu, Konya’nın da kendisine yakışanı yaparak dernekler aracılığı ile Van’daki ihtiyaç sahiplerinin yardımına koştuğunu gözlemlediklerini belirtti

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, 24 Ekim Pazar günü deprem ile sarsılan Van ve Erciş’e giderek burada bazı ziyaret ve temaslarda bulundu. Deprem bölgesi ziyaretine Başkan Sorgun’un yanı sıra Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Uslu, AK Parti İl Başkan Yardımcıları, Ertuğrul Uslu, Bestami İnan ve Mustafa Yazlık da katıldı.

 

İlk önce depremden en fazla etkilenen Erciş’e giden Konya Heyeti, Konya Büyükşehir Belediyesi, Ribat Aşevi ve SADAV tarafından kurulan Sıcak Yemek Dağıtım Merkezleri’ni ziyaret etti. Burada vatandaşlar ile sohbet eden ve bölgede birçok ziyaretlerde bulunan Konya Heyeti, deprem yardımlarını koordine eden Ağrı Valisi Ali Yerlikaya’dan da yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun ve beraberindekiler, bölgedeki çalışmaları inceleyen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve AK Parti Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ile de bir araya geldi. Bakan Yılmaz, AK Parti Heyeti’ne ve Konya halkına; Van’a gösterilen yakın ilgiden dolayı teşekkür etti. Yılmaz; “Bölgeye gelen ilk sıcak yemek Konya’dan oldu. Zaten Konyalılara da bu yakışırdı. Bu ilgi ve destekten dolayı öncelikle şahsınıza, il teşkilatınıza, Konya’ya ve tüm Konya halkına teşekkür ediyorum” dedi.

 

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun ve beraberindekiler daha sonra Jandarma İlçe Komutanı ile birlikte depremde hasar gören tabur binasını da inceledi. Erciş’te kurulan taziye çadırını da ziyaret ederek depremde yakınlarını kaybeden ailelere başsağlığı dileklerini ileten Konya heyeti, bölgede sürdürülen enkaz kaldırma çalışmalarını de yerinde inceledi. Erciş ziyaretini tamamlayan AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun ve beraberindekiler, deprem bölgesi programının ikinci günüde Van’a geçti. Burada da depremden etkilenen vatandaşlarla bir araya gelen heyet ayrıca 100. Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, Van İl Genel Meclisi Başkanı Semira Varlı ve Van Deprem Koordinasyon Merkezi’ni de ziyaret etti.

 

İki günlük Van ve Erciş ziyaretini değerlendiren AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Van ziyareti boyunca sık sık vatandaşlarla bir araya geldiklerini ve Van halkının kendilerine gösterilen ilgiden dolayı bir hayli memnun olduklarını söyledi. Sorgun, “Yaklaşık bir hafta önce Van’da deprem oldu ve deprem haberinin geldiği anda biz il teşkilatı olarak öncelikli olarak bölgeye nasıl bir katkı sağlarız diyerek il başkanlığımızda bir toplantı yaptık. Başta Büyükşehir olmak üzere merkez ilçe belediye başkanlarımız ve STK’larımızın da katkıları ile depremin üzerinden 24 saat geçmeden Erciş’teki vatandaşlarımıza sıcak yemek verilmesi sağlandı. Bu çok önemliydi gerçekten. Daha sonra yine il teşkilatımız tarafından bölgeye 10 bin adet battaniye gönderdik. AK Parti Konya Milletvekillerimizi temsilen ve doktor olması da dolayısıyla Mustafa Baloğlu Bey Van’a gitti ve orada neler yapılabileceği konusunda bazı temasları oldu. Geçtiğimiz günlerde de Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, İl Başkan Yardımcılarımız ile Van ve Erciş’e gittik. Bölgede gördüğümüz medyaya yansıyandan çok daha farklıydı. Elbette bölgede yıkım ve acı çok fazla. Ancak devletimiz, yetkililerimiz, hükümetimiz, arama kurtarma ekiplerimiz, STK’larımız ve yüzlerce gönüllü, olayın hemen ardından bölgedeydi. Herkes canla başla çalışarak bir can kurtarmak için her türlü fedakârlığı gösteriyordu. İki gün boyunca yaptığımız inceleme ve tespitlerimiz bize gösteriyor ki bölgenin öncelikli ihtiyaçları; battaniye, ısıtıcılar, gıda, çocuk bezi, çocuk maması ve kaban gibi malzemeler. Şu anda bölgeye gelen yardımlarda bir yığılma söz konusu. Bu nedenle yardımlara bir hafta süreyle ara vermek ve daha önce yapılan yardımların sağlıklı bir şekilde yerlerine ulaştırılmasını sağlamak daha uygun olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

 

Yapılan yardımların da mutlaka düzenli bir şekilde kolilenmesi gerektiğinin altını çizen Sorgun, “Kolilerin üzerine muhteviyat bilgisi ve hangi kurumlar tarafından yardımın yapıldığına ait bilgilendirici notlar yazılması gerekiyor. Çünkü kötü niyetli bazı gruplar yardımları kendileri tarafından yapıldığını söyleyerek bölge halkını yanlış bilgilendirebiliyor” dedi.

 

Van ve Erciş ziyareti boyunca sohbet ettikleri her vatandaşın bölgeye gösterilen ilgiden dolayı çok memnun olduğunu dile getiren AhmetSorgun, Van halkının özellikle Konya’nın ilgisi ve desteğine teşekkür ettiklerini kaydetti. Sorgun, “Bölge halkı, Konya’nın ilgisinden dolayı bizlere çok teşekkür ettiler. Ancak şunu da söylediler; buraya çok yardım gelmesinden çok sizleri burada, bizlerin yanında görmek daha büyük bir mutluluk. Bu düşünce bizleri de çok duygulandırdı. Umarım bir daha bu tür acıları yaşamayız” diye konuştu.

 

YARDIMLARI YAĞMALAYAN VAN HALKI DEĞİL

 

Bazı grupların özellikle Erciş’e gelerek provokatif eylem yaptığını ve bölgeye gelen yardım araçlarını yağmaladıklarını söyleyen bölge halkının, kendilerinin yağmacı ya da hain gibi gösterilmesinden rahatsız olduğunu dile getiren AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, “Kendilerini bu tür gruplardan ayrı tutulmasını isteyen Van halkı, acıların paylaşılması ve yaraların sarılması noktasında büyük çaba harcayan başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, daha ilk günden beri yardımı hiç eksiltmeden yapan tüm Türkiye’ye ve ilk gün olay yerinde olan Konya’ya teşekkür ettiler” ifadelerini kullandı.  AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras “Konya’nın desteklerini yanımızda görmek bizi çok mutlu etti. Destek ve çabanız sayesinde her gün Erciş’te ortalama 10 bin kişiye yemek dağıtımı yapılıyor. Kurtarma ekipleri, olayın hemen ardından buradaydılar ve hepsi fedakârca çalıştı. Türkiye’nin her yeri Van’da buluştu. Gönüller bir oldu, Van ve Erciş için atıyor. Bu üzücü ve olumsuz hadiseyi bu yönüyle bir kazanç olarak değerlendirebiliriz” diye konuştu.

 

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.