Vali Yazıcı: Yozgatımız, Son Yıllarda Yapılan Yatırımlarla Şantiyeye Döndü

Vali Yazıcı: Yozgatımız, Son Yıllarda Yapılan Yatırımlarla Şantiyeye Döndü

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı,Yozgat’a son yıllarda yapılan yatırımlarla ilin adeta şantiyeye döndüğünü söyledi.    Vali Abdulkadir Yazıcı, düzenlediği basın toplantısında Yozgat’a yapılan yatırımları değerlendirdi....

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı,Yozgat’a son yıllarda yapılan yatırımlarla ilin adeta şantiyeye döndüğünü söyledi.

    Vali Abdulkadir Yazıcı, düzenlediği basın toplantısında Yozgat’a yapılan yatırımları değerlendirdi. Nohutlu Tepesi Bilal Şahin Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıya Vali Abdulkadir Yazıcı, Vali Yardımcısı Can Aksoy ve Yozgat’ta görev yapan gazeteciler katıldı. Vali Yazıcı, son yıllarda şehirde çok önemli gelişmeler yaşandığını belirterek “Yozgat’ın sosyal, kültürel ve ekonomik yönden gelişmesi için hükümet tarafından çok sayıda yatırım yapılmıştır. Bunların başında Yozgat Şehir Hastanesi, Yozgat Hükümet Konağı, polis meslek yüksekokulu, spor vadisi, imam hatip lisesi ve diğer okullar gelmektedir.” dedi.

    Spor vadisi projesinin Yozgat’a ayrı bir görünüm kazandıracağına dikkat çeken Vali Yazıcı, “Spor vadisi projesi içerisinde yüzme havuzu, sporcu fabrikası, gençlik merkezi yer alırken biz ayrıca buraya bir de amatör spor sahası ve spor evi yapmayı düşünüyoruz. Burası büyük bir proje ve etap etap tamamlanacak. Birinci etap da bu yıl ciddi çalışmalar yapıldı ve inşaat mevsimi devam ettikçe çalışmalarda devam edecek." diye konuştu.

    Kadınlara yönelik çalışmaların bulunduğunu ve Kadın Termal Aquapark ve Spor Kompleksi’nin ihalesinin yapıldığını hatırlatan Vali Yazıcı, "Burası sadece kadınlara yönelik olacak. Kadınlar burada yüzebilecek, spor yapacak, eğlenecek, toplantı yapabilecek ve 30 derece sıcaklığında burada termal su kullanılacak." şeklinde konuştu.

    Yozgat Lisesi projesinin devam ettiğini kaydeden Yazıcı, “Tarihi Yozgat Lisesi çevre düzenlemesi çalışmaları hızla sürüyor ve tamamlanmak üzeredir. Bunun yanında Celal Atik Ortaokulu'nda bir çalışmamız olacak. Celal Atik Ortaokulu’nun arka kısmında Selçuklu mimarisinde Yozgat Lisesi ile bütünlük oluşturabilecek 15 derslikli modern bir okul yapacağız. Okul tamamlanınca eski okul yıkılacak. Kültür müdürlüğü binasında çalışmalar sürüyor. Arkeoloji Müzesi için çalışmalar başladı. Yine Bozok Üniversitesi kampüs alanında çalışmalar sürüyor. Ayrıca Adalet Bakanlığı tarafından Yozgat’a Adalet Bakanlığı Eğitim Merkezi ve Adli Tıp Kurumu yapılacak. Bu kurumlar için arsalarını tahsis ettik. Bu yatırımların ilimize sağlanmasında emeği geçen bütün siyasilerimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.