Vali Yazıcı: Çekerek İlçemiz Eğitimde Marka Olacak

Vali Yazıcı: Çekerek İlçemiz Eğitimde Marka Olacak

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, okullarda fiziki ve teknolojik altyapıya büyük önem verdiklerini belirterek, yakın bir gelecekte Yozgat ve ilçelerinin eğitimde marka haline geleceğini söyledi.Vali Yazıcı, Ordunun Gülyalı Kaymakamlığından...

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, okullarda fiziki ve teknolojik altyapıya büyük önem verdiklerini belirterek, yakın bir gelecekte Yozgat ve ilçelerinin eğitimde marka haline geleceğini söyledi.

Vali Yazıcı, Ordunun Gülyalı Kaymakamlığından Yozgat’ın Çekerek İlçesine atanan Cuma Emeç’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Kaymakam Cuma Emeç’e başarılar dileyen Vali Yazıcı, daha sonra Çekerek eğitimi başta olmak üzere kurum müdürlerinden ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Çekerek ilçesinin Yozgat’ta eğitim alanında marka ilçe olabileceğini ve bu yönde de çalışmaların hızla devam ettiğini vurgulayan Yazıcı ilçeye geliş amacının hem yeni başlayan Kaymakama hayırlı olsun demek, hem de başta eğitim olmak üzere ilçenin genel durumu hakkında bilgi almak olduğunu belirtip, "İlçelerimizin gelişimi noktasında her ilçeye belli konularda yön vermemiz gerekiyor. Çekerek’te ki hedefimiz öncelikli olarak eğitimde marka ilçe haline getirmek. Bunun içinde okullarımızda fiziki ve teknolojik alt yapıyı geliştirmemiz gerekiyor. Bu doğrultuda mezun öğrencilerimizin kısa sürede iş bulabildiği, boşta kalmadığı, kaliteli eğitim veren marka okulları buraya kazandırmaya gayret ediyoruz. İnanıyorum ki Çekerek İlçemiz kısa sürede eğitimde marka olacak.” dedi.

Vali Yazıcı Çekerek Kaymakamlığının ardından Müftülüğe bağlı Kur'an kursunda hafızlık eğitimi alan öğrencileri ziyaret etti. 40 öğrencinin eğitim gördüğü Kur'an kursunda sınıfları gezen Yazıcı hafız öğrencilerle sohbet etti.

Hafızlığın önemine değinen Vali Yazıcı, “Hepimiz Kur’an’ı okumalıyız, ezberlemeliyiz ve ezberlediğimiz Kur’an’ın da emirlerine uygun şekilde yaşamalıyız. Burada hafızlarımız Kur'anın her bir cüzünü, sayfa sayfa ezberleyerek, adeta tespih tanesi gibi bir araya getirip, gönüllerine nakşediyorlar. Günümüzde bağımlılık yapan televizyon, internet, telefon gibi araçlara bu gençlerimiz kapılmayıp, bu sıraları doldurdular. Hepsini tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.