Vali: Suriyeli Vatandaşımız Uyarı Atışında Kazaen Yaralandı

Vali: Suriyeli Vatandaşımız Uyarı Atışında Kazaen Yaralandı

İstanbul'dan Bursa'ya götürülen 12 Suriye'li vatandaştan 1'i, İzmit'teki mola sırasında kaçmak isterken polisin uyarı atışı sırasında ayağından yaralandı. Dün gece meydana gelen olayda, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar...

İstanbul'dan Bursa'ya götürülen 12 Suriye'li vatandaştan 1'i, İzmit'teki mola sırasında kaçmak isterken polisin uyarı atışı sırasında ayağından yaralandı.

Dün gece meydana gelen olayda, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü tarafından Bursa'ya götürülmek üzere 12 Suriye uyruklu vatandaşı taşıyan araç, İzmit'teki Ömer Türkçakal Bulvarı üzerinde bulunan bir benzin istasyonuna girdi. Burada polislerin bir anlık dalgınlığından faydalanan Suriyeli Hamza Mustafa kaçmaya başladı. Polisin yaptığı tüm uyarılara rağmen şahıs kaçınca, polis havaya ateş açtı. Ancak şahıs durmayınca bu defa ayağından yaralandı. Yaralanan Hamza Mustafa, ambulansla Kocaeli Devlet Hastanesi’ne götürülürken konu ile ilgili soruşturma başlatıldı. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da konuyla ilgili açıklama yaptı. Güzeloğlu, "İstanbul'dan Bursa'ya gönderilen Suriye vatandaşların geçişi sırasında bir Suriyeli vatandaşımızın ilimiz sınırları içerisinde mola istasyonu sırasında gerçekleşen bir uyarı atışı sırasında kazaen yaralanma. Sağlığına bir sorun yok. Tedavisi sürüyor. Bursa'ya geçtiler."dedi.

"TRAFİK İKİ KATINA ÇIKTI"

Güzeloğlu, valilik binasında basın toplantısı düzenledi. Güzeloğlu, Kocaeli'nde alınan bayram tedbirlerine değinerek, "Genelge doğrultusuna otoyolda 5-6 kilometre mesafe sabit ekiplerimizi, hareketli radar ekiplerimiz ve helikopterle havadan denetimlerimiz devam ediyor. Şu ana kadar birkaç yoğunluk ışında herhangi bir sorun yaşanmadı. Toplam 58 aracımız ve ekibimiz sabit ve hareketli olmak üzere çalışmalarını sürdürüyor. Yıl ortalamasına göre araç sayısı olarak 2 katına çıkmış durumdayız. Eskihisar İskelesi'nde de yoğunluk 2 katına çıkmış durumda ancak hiçbir sorun yaşanmadan devam ediyoruz."

"KOCAELİ'NDE YAKLAŞIK 5 BİN SURİYELİ BULUNUYOR"

Güzeloğlu, kentte yaşayan Suriye uyruklu vatandaşların durumuna da değindi. Güzeloğlu, bu konuyla ilgili şunları kaydetti: "Nisan 2011’den itibaren çıkan karışıklıklardan dolayı Suriye’den gelerek ilimize yerleşen Suriyelilere, Kocaelili vatandaşlarımızın misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Şu an itibariyle ilimiz sınırlarında il emniyet müdürlüğümüzün kayıt ve tespit işlemlerine göre 4 bin 219 Suriyeli vatandaş kayıt altına alınmıştır. Bu vatandaşlarımızdan ikamet teskeresi alanların sayısı 330 kişidir. Pasaport ile giriş yaptıkları için bu 330 kişinin resmi oturma izni vardır. Diğer kişiler ise kimlik ibraz edemedikleri için kendilerine tanıtım kartları tanzim edilmiştir. Bu kartlara gerekli bilgileri kayıt edilmiştir. Barınma konusunda açık alanlarda veya farklı noktalarda barınmak gibi bir konuyu kabul etmemiz mümkün değil. Bu kapsamda sabit bir adrese sahip olmayan vatandaşlar gerekli bilgilendirme yapıldı. Devletimizin misafirperverlik anlayışı dolayısıyla bu durumu kabul etmemiz mümkün değildir. Barınma sorunu yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarının kısa vadede çözülmesi için gerekli yerlere yerleştirildiler. Hiç kimse bu şekilde dışarıda kalmadı. Belirttiğimiz sayı dışında kayıt altına alacağımız 800 ya da 900 kadar Suriyeli vatandaşın Kocaeli'de yaşadığını düşünüyoruz. Onları temek yaşam beklentileri sağlık, güvenlik, eğitim ve barınma ihtiyaçlarının karşılanması konusunda kurumlar arası işbirliği içerisindeyiz."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.