Vali Şahin: Şehit Ve Gazisi Olmayan Memleketin Kıymeti Olmaz

Vali Şahin: Şehit Ve Gazisi Olmayan Memleketin Kıymeti Olmaz

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, şehit ve gazisi olmayan bir memleketin kıymetinin olamayacağını söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Atatürk’e “Gazilik” ünvanının verildiği ve Gaziler Günü olarak kutlanan...

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, şehit ve gazisi olmayan bir memleketin kıymetinin olamayacağını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Atatürk’e “Gazilik” ünvanının verildiği ve Gaziler Günü olarak kutlanan 19 Eylül’de gazi ve yakınlarına bir kahvaltı verdi. Meriç Nehri kıyısındaki bir restoranda verilen yemeği Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş katıldı.

Çok sayıda il müdürü, daire müdürü, şehit ve gazi yakının katıldığı kahvaltıda konuşan Vali Dursun Ali Şahin, her günün kendine has bir özelliğinin bulunduğunu belirterek farklı ve anlamlı olan bu günler sizlerle bir arada olduklarını söyledi.

Cuma günün güzel ve bereketli bir gün olduğunu ifade eden Şahin, "Cuma gününe bugün bir güzellik daha ekleniyor. İşte o güzellikle Büyük Mustafa Kemal hazretlerinin, o büyük insanın kendisine gazi ünvanının verildiği bir günde biz de sizlerle bir araya gelmiş bulunuyoruz." dedi.

“Bir memleketi memleket yapan ona verilen, o toprak için verilen kanla, o toprak için canını feda eden şehit ve gazilerle kendini gösterir” diyen Şahin, şehit ve gazisi olmayan bir memleketin kıymetinin olamayacağını kaydetti. Kıymet-i harbiye verilen şehit ve gaziyle ölçüldüğünü anlatan Vali Şahin, "O bakımdan sizler bizler için son derece mukaddessiniz, hoş ve güzel insanlarsınız." açıklamasını yaptı.

Programın sonunda Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şube Başkanı İbrahim Çalış, Vali Şahin ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş'a birer plaket verdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.