Vali Öz, Önlük Giyip Ebru Yaptı

Vali Öz, Önlük Giyip Ebru Yaptı

Ebru gibi Türk sanatları ile yöresel el sanatlarının birlikte yaşatılması için Trabzon’da potansiyel olduğuna değinen Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, ebru sanatçısı öğretmen Ali Şentürk’ün sergisinin açılışına katıldı. Öğretmen...

Ebru gibi Türk sanatları ile yöresel el sanatlarının birlikte yaşatılması için Trabzon’da potansiyel olduğuna değinen Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, ebru sanatçısı öğretmen Ali Şentürk’ün sergisinin açılışına katıldı. Öğretmen Şentürk’ten ebru hakkında ile bilgi alan ve yapımını izleyen Vali Öz, önlük giyip teknenin başına geçti ve ilk ebrusunu yaptı.

Trabzon’un kültür ve sanat şehri olduğuna vurgu yapan Vali Öz, “Bu sergide geleneksel Türk İslam sanatlarının en güzel örneklerinden ebru ve hat sanatını bir arada görebileceğimiz güzel eserleri beraber izliyoruz. Bu tarz sanatların geleneksel Türk sanatlarıyla, yöresel el sanatlarımızla birlikte yaşatılması için ilimizde potansiyelimiz ve alt yapımız mevcut. Bu sanatları yeni mekânlarla birlikte yeni nesillere aktarabilirsek bu tarz güzelliklerinde yaşamasını sağlamış oluruz. Bu sanatı yaşatmak için emek veren tüm sanatçılarımızı tebrik ediyor ve teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Trabzon’un yetiştirdiği önemli ebru ve kat’ı sanatçılardan biri olan öğretmen Ali Şentürk’ün bütün öğretmenlere ithaf ettiği Kat’ı Sanatı ile Hat ve Ebru Sanatını buluşturan 8. kişisel sergisi, Kültür ve Turizm Müdürlüğünün Güzel Sanatlar Galerisinde 6 Aralık tarihine kadar açık kalacak.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.