Vali Öz, Gürcistan Başkonsolosu'nu Kabul Etti

Vali Öz, Gürcistan Başkonsolosu'nu Kabul Etti

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Karadeniz Bölgesi'nden başlayıp, Gürcistan üzerinden Kafkaslara giden ticaret alanının ve güzergâhının iki ülke ve bölge için çok önemli olduğunu belirtti.Vali öz, görevine yeni atanan Gürcistan Trabzon...

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Karadeniz Bölgesi'nden başlayıp, Gürcistan üzerinden Kafkaslara giden ticaret alanının ve güzergâhının iki ülke ve bölge için çok önemli olduğunu belirtti.

Vali öz, görevine yeni atanan Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Altandil Mikadsadze’yi makamında kabul ederek görevinde başarı diledi. Türkiye ve Gürcistan arasında ilişkilerin çok eskilere dayandığını iade eden Öz, “İki ülke arasındaki ilişkiler son dönemlerde hem merkezi hükümetler düzeyinde hem de yerel ve bölgesel düzeyde yeni hamle ve gelişme aşamasındadır. Bununla birlikte ekonomik ve ticari ilişkilerde gelişme trendi yaşanıyor. Bu gelişme son yıllarda kültür ve turizm alanıyla daha da zenginleşmiş durumda. Gürcistan’a her yıl 3 milyonu aşan bir insan nüfusunun gittiğini biliyoruz. Hem turizm amaçlı giden Türk vatandaşlarının hem de ekonomik ticaret boyutunda giden iş adamlarımızın ve vatandaşlarımızın sadece Acara bölgesiyle ilgili değil Gürcistan’ın Tiflis bölgesi ve diğer bölgeleriyle birlikte iş birliğini geliştirmelerini bizler de önemsiyoruz. Daha da önemlisi Gürcistan’da alt yapının güçlenmesi, yeni otoyollar, ana yollar ve demir yolları ile birlikte bu bölgeden başlayıp, Sarp Sınır kapsından Gürcistan üzerinden Kafkaslara giden ticaret alanın ve güzergâhının iki ülke ve bölge için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla bütün bu alanlardaki gelişmeler ve çalışmalar bütün bölge için ve özellikle iki ülkenin geleceği için çok önemlidir. Bu güne kadar bu anlamda önemli çalışmalar yapılmış olup, bundan sonrada değerli başkonsolosumuz ile birlikte ülke ve hükümetlerin ilişkileri birlikte hep birlikte daha güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum.” dedi.

Başkonsolos Mikadsadze ise Trabzon’da ikinci defa görev yapmaktan son derece mutluluk duyduğunu belirtti. Mikadsadze, şöyle konuştu: “ 2007 yılında burada göreve başlamıştım. O zaman ülkeler arası ilişkiler kuvvetliydi. Ancak bölgesel anlamda ilişkilerimiz zayıf konumdaydı. Görevim sona erip gittikten sonra bölgesel ilişkilerin zaman içerisinde kuvvetlendiği ve Acara bölgesiyle Trabzon bölgesinin birbirine daha çok yaklaştığını öğrendim. Bu durum benim açımdan son derece memnuniyet verici oldu. Bizler biliyoruz ki komşu ülkeler ve bölgeler arasında ilişkiler ne kadar güçlü olursa bizlerde o kadar güçlü oluruz.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.