Vali Mutlu: Geldiğimiz Gibi Ayrılıyoruz

Vali Mutlu: Geldiğimiz Gibi Ayrılıyoruz

Merkez valiliğine atanan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, bu güne kadar hangi makama atandıysa şükrederek görevini yaptığını söyledi. Mutlu, “İstanbul’a veda etmiyoruz. İstanbul’la birlikteyiz. Milletimizle beraberiz. Vedalaşmak asla...

Merkez valiliğine atanan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, bu güne kadar hangi makama atandıysa şükrederek görevini yaptığını söyledi. Mutlu, “İstanbul’a veda etmiyoruz. İstanbul’la birlikteyiz. Milletimizle beraberiz. Vedalaşmak asla söz konusu değil. Haberimizi aldığımızda da büyük bir hamd içerisinde rabbimize yöneldik, duamızı ettik, şükrümüzü eda ettik. Geldiğimiz gibi ayrılıyoruz.” dedi.

Merhum başbakan Adnan Menderes, bakanları Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ın anma törenine gelen İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu, tayiniyle ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı. Hayırlı olsun diyerek sözlerine başlayan Mutlu, “En güzel söz hayırlı olsun. Hayırlısı olsun. Bunu söylüyoruz. Hepimiz için hayırlısı olsun inşallah. Bunu diliyoruz rabbimize şükrediyoruz. Devletimizin ve milletimizin hizmetinde hangi makama atandıysak bugüne kadar şükrederek gittik makamlarımızda görevimizi yaptık. İki rekat namazımızı kıldık Allah’a hamdettik. Göreve başlarken. Ne zaman bir göreve başladıysak rabbimize şükrederek başladık. Ne zaman ayrıldıysak da iki rekat şükür namazımızı kıldık rabbimize şükrettik. Haberimizi aldığımızda da büyük bir hamd içerisinde rabbimize yöneldik, duamızı ettik, şükrümüzü eda ettik. Geldiğimiz gibi ayrılıyoruz. Geldiğimizde nasıl şükür ve hamdederek geldiysek, hamdederek, şükrederek ayrılıyoruz. Geldiğimiz yerle gittiğimiz yer arasında hiçbir fark yok. Hiçlik önemlidir. İnsanoğlu bu dünyada hiçtir. Bütün makamlar gelici ve geçicidir. Makamların hepsi rabbimizin takdiriyle verilir, rabbimizin takdiriyle alınır. Onun rızası dışında yaprak kımıldamaz. Bu manada imanımız ve tevekkülümüz tamdır. Dolayısıyla hepimiz geldiğimiz yere döneceğiz.” diye konuştu.

İstanbul’a veda etmediğini ifade eden Mutlu, “İstanbul’la birlikteyiz. Milletimizle beraberiz. Vedalaşmak asla söz konusu değil. Netice itibariyle bu güzel şehirde yetimlerin yanağını okşamak, gençlerin yanağını okşamak, büyüklerimizin ellerini öpmek suretiyle insanımızın yanında dün olduğu gibi bugün de olacağız. Neticede İstanbul’la birlikteyiz. Burada yaşayacağız. Elhamdülillah buna şükrediyoruz. Devlet ve millet makamlarını bize tevdi etmiş olan devletimizin bizi görevlendirmiş makamlarını bu manada teşekkürlerimizi ifade etmek isterim. Makamlar gelip geçicidir. Biz bu görevleri her şeyden öte bilgimiz, tecrübemiz ve sarsılmaz samimiyetimizle en iyi şekilde yapmaya gayret ettik. Ayrılırken de geldiğim günkü kadar rahat ve müsterih bir şekilde ayrılıyorum. Ayrıldığım gün itibariyle de değerlendirme yapacağım.” şeklinde konuştu.

Böyle bir atamayı bekliyor muydunuz? Sorusunu doğru bulmadığını ifade eden Mutlu, şöyle devam etti: “Biz geldiğimiz günün bir gün sonrasında da her şeyi bekleriz. Bu konuda sarsılmaz bir imanımız vardır. Geldiğimiz günle bir gün sonrası arasında fark yoktur. Bekliyor muydunuz gibi bir şeyi çok doğru görmüyorum. Giriş de güzeldir. Gidiş de güzeldir. Rabbimizden gelen her şey güzeldir. Dolayısıyla İstanbul’a hizmet etmekten, edebilmekten onur duyduk. Devletimize ve 77 milyonluk milletimize dua etmeye devam edeceğiz. Allaha ısmarladık.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.