Vali Karaloğlu: Bursa Logosunu Kullanmayan Kurumun Evrakını İmzalamam

Vali Karaloğlu: Bursa Logosunu Kullanmayan Kurumun Evrakını İmzalamam

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, kamu kurum kuruluşları ile sivil toplum örgütlerine gönderdiği yazıda, Bursa logosunun kullanılmasını istedi. Karaloğlu, logoyu kullanmayan kurumları, evraklarını imzalamamakla tehdit etti.Bursa Valiliği öncülüğünde...

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, kamu kurum kuruluşları ile sivil toplum örgütlerine gönderdiği yazıda, Bursa logosunun kullanılmasını istedi. Karaloğlu, logoyu kullanmayan kurumları, evraklarını imzalamamakla tehdit etti.

Bursa Valiliği öncülüğünde Büyükşehir, Osmangazi, Yıldırım, İznik, Nilüfer, Mudanya ve Mustafakemalpaşa belediyelerinin katılımıyla oluşun Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği, şehrin tanıtımına katkıda bulunması amacıyla Bursa logosu hazırladı. Renkleri Bursa ile bağdaşmadığı için bazı sivil toplum örgütlerince eleştirilen logonun kullanımının yaygınlaştırılması için Vali Münir Karaloğlu, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, sanayi ve ticaret odaları ile medya kuruluşlarına bir yazı gönderdi.

Yazıda, logonun Bursa’nın tanıtımı için önemli olduğunu belirten Vali Karaloğlu, şöyle devam etti: “Hepinizin bildiği gibi Bursa şehir logomuz ve sloganımız, 22 Ekim 2014 Çarşamba günü saat 11.00'de Bursa Merinos AKMM'de, Bursa’nın tüm aktörlerinin katıldığı görkemli bir toplantı ile tanıtılmış, kamuoyuyla paylaşılmış ve ilk izlenimlere göre genel kabul görmüştür. Artık bundan sonra açıkladığımız şehir logosu ve sloganının geleceği siz değerli paydaşlarımızın gayret ve logoyu içselleştirmesine bağlıdır. Bu logo ve slogan Bursa valiliğinin değildir. Büyükşehir Belediyesi'nin değildir. Kültür Turizm ve Tanıtma Birliğimiz ve bu birliğe üye belediyelerimizin değildir. Bu logo ve slogan hepimizindir, şehrin tamamının sembolüdür, şehrimizin söylemidir, ortak paydasıdır. Bir anlamda bu logo ve slogan sizindir.”

Vali Münir Karaloğlu, yazının sonunda ise logonun kullanımı için hassasiyet istedi, buna uymayanları evraklarını imzalamamakla tehdit etti: “‘Mermeri delen damlaların gücü değil, sürekliliğidir’ sözü gereğince valilik olarak Bursa şehir logosu ve sloganı kullanımına bugünden itibaren başlıyoruz. Bu anlamda yukarıda saydığımız bütün birimlerin Bursa şehir logosu ve sloganın kullanımına ilişkin çalışmaları yaparak bugünden itibaren her türlü yazışmalarında şehir logosu ve sloganı kullanmalarını, logo ve slogan bayrağını işletme ve binaların girişlerine asmalarını, bu konuda kendilerine en geç 31 Ekim 2014 günü mesai bitimine kadar süre verildiğini, bu tarihten sonra yapacakları yazışmalarda şehir logosu ve sloganı kullanmayan kurumların yazılarını imzalamayacağımı bilmelerini, bu genelgemizden itibaren yazıların da şehir logosu ve sloganını kullanılmasında öncelik eden değerli kurumlarımızın da ayrıca ödüllendirileceğinin bilinmesini önemle rica ederim.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.