Vali Güvençer Eşeklerle Evine Su Taşıyan Vatandaşları Ziyaret Etti

Vali Güvençer Eşeklerle Evine Su Taşıyan Vatandaşları Ziyaret Etti

Muğla'nın Milas ilçesi Çiftlikköy Mahallesi'nde şebekeye su basan iki pompanın arızalanması üzerine su sıkıntısı çeken köylüler, 1 kilometre uzaklıktaki kuyudan at ve eşeklerle evlerine su taşıyor. Vali Mustafa Hakan Güvençer, sıkıntıyı...

Muğla'nın Milas ilçesi Çiftlikköy Mahallesi'nde şebekeye su basan iki pompanın arızalanması üzerine su sıkıntısı çeken köylüler, 1 kilometre uzaklıktaki kuyudan at ve eşeklerle evlerine su taşıyor. Vali Mustafa Hakan Güvençer, sıkıntıyı yerinde görerek vatandaşları dinledi.

Muğla'nın büyükşehir olmasıyla mahalleye dönüştürülen, Milas ilçesine 30 kilometre uzaklıktaki, 290 haneli ve 600 nüfuslu Çiftlikköy'e içme suyu pompalayan, Pınaryanı mevkisindeki asırlık su kuyusundaki iki pompa birden yedi ay önce arızalandı. Bu sebeple köyün içme suyu şebekesine önceleri kısmen su verilebilirken 1,5 aydan bu yana pompaların tamamen çalışmaz hale gelmesi üzerine çeşmelerden bir damla bile su akmamaya başladı. Köylüler içme, temizlik ve hayvanlarını sulamak için ihtiyaçları olan suyu, 1 kilometre uzaklıktaki kuyudan bidonlarla at ve eşek sırtında taşıyor.

Vali Mustafa Hakan Güvençer Fesleğen, Pınararası, Karacahisar ve içme suyu sıkıntısıyla gündeme gelen Çiftlik mahallelerine giderek sıkıntıları yerinde inceledi. Ziyarete İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik ve Milas Kaymakamı Fuat Gürel de eşlik etti. Ziyareti sırasında mahalle sakinlerinin dertlerini dinleyen Güvençer, öncelik sırasına göre ve şartlar elverdiğince ilgili kurumlarca giderilmeye çalışılacağını ifade etti.

Mahalle sakinlerinden Gülay Çandır, yedi aydır susuzluk yaşadıklarını belirterek, "Bu sıcak havalarda banyo yapmak bir yana, içecek suyu bile bulamıyoruz. Hayvanlarımıza içirecek suyumuz bile yok. Çamaşır ve bulaşıklar, susuzluktan dağ gibi yığılıyor. Çaresiz, sabah erkeden kalkıp çocuklarımı evde bırakıp eşekle kuyudan bidonlarla su taşımaya gidiyorum. Tarla, bahçelerdeki zaten yorucu olan işimize, bir de bu su taşıma eklendi. Engelli çocuğum var, ona bile bu taşıma işi nedeniyle zaman ayırmakta zorlanıyorum. Çocuklarımı bile kuyunun başında yıkadığım oluyor." dedi. Çandır, kendisi gibi köydeki pek çok kişinin çaresiz, at ve eşekle bidonlarla su taşıdığına dikkati çekip yetkililerden yardım istedi. Çiftlikköy Mahallesi Muhtarı Yılmaz Soydan ise meseleyi Muğla Su ve Kanalizasyon İşleri ile Milas Kaymakamlığı'na bildirdiğini belirtip arızalanan pompa için parça siparişi verildiğini söyledi.

Çiftlikköy, üç yıl önce de borcu sebebiyle su kuyusunun pompalarının elektriğinin kesilmesi sebebiyle altı ay susuz kalınmış, yine at ve eşeklerle kuyudan su taşınmıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.