Vali, Doğanın Korunması İçin Vatandaşlara Çağrıda Bulundu

Vali, Doğanın Korunması İçin Vatandaşlara Çağrıda Bulundu

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, doğanın korunması için avcılara, arazideki boş zirai ilaç kutuları ile boş mermi kovanlarını toplamaları çağrısında bulundu.Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen...

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, doğanın korunması için avcılara, arazideki boş zirai ilaç kutuları ile boş mermi kovanlarını toplamaları çağrısında bulundu.

Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliğe katılan Vali Mustafa Tutulmaz, ”Çevre bilincinin sağlanması ve çevrenin temiz tutulması için herkese görev düştüğünü ve çevreyi koruma bilincinin oluşturulması ve toplum geneline yaygınlaştırılması, kuşkusuz eğitimle olacaktır. Unutmayalım ki çevre konusunda atacağımız adımlar, çocuklarımıza bırakacağımız en güzel miras olacaktır." dedi. Vali Tutulmaz, bu etkinliğin düzenlenmesindeki asıl amaçlarının 'çevre bilincini' geliştirmek ve yaygınlaştırmak olduğunu sözlerine ekledi.

Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Nevzat Amcalar da son yıllarda kullanılmış bol zirai ilaç kutuları ve yivsiz av tüfeği kovanlarından kaynaklanan kirliliğin çok arttığını söyledi. Kullanılmış zirai kutuları ve kovanların, plastik yapıları gereği çok uzun yıllar doğada varlığını sürdürdüğü ve hem görsel hem ekolojik açıdan yoğun kirliliğe neden olduğunu belirtti. Nevzat Amcalar, şunları kaydetti: ”Avcılarımızla boş zirai ilaç kutuları ile tüfek kovanlarının toplanması ve bertaraf edilmesi hususunda hem bilgilendirmeye hem de uygulamaya yönelik bir kampanya yapılmasının son derece faydalı olacağını düşünüyoruz. Bu kapsamda Valimiz Sayın Mustafa Tutulmaz’ın himayelerinde, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Tarım Müdürlüğü ve avcı dernekleri ile boş zirai ilaç kutuları ve boş tüfek kovanların avcılarla beraber toplatılmasına yönelik bir kampanya başlatmış bulunuyoruz. Bu kampanyanın başarıya ulaşması ve doğal dengenin korunması yolunda özellikle yörede yaşayan halkımız ile avcılarımızın daha duyarlı olmaları gerekmektedir.”

Avcılar Derneği Başkanı Hüseyin Gül ise yaptığı açıklamada, çevreye sahip çıkmak gerektiğini, avcıların boş kovanlarını yere atmamalarını ve nesli tükenmek üzere olan Kekliğin fazla sayıda avlanmaması gerektiğini kaydetti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.