Vali Çınar: Numaradan Bile Olsa Çocukların Yanında Kitap Okuyun

Vali Çınar: Numaradan Bile Olsa Çocukların Yanında Kitap Okuyun

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, velilerin çocuklarının yanında kitap okumasını tavsiye ederek, kitap okumayı sevmeyen velilerin ise numaradan bile olsa TV'yi kapatıp çocukların yanında kitap okumasını istedi. 2014-2015 eğitim-öğretim yılı...

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, velilerin çocuklarının yanında kitap okumasını tavsiye ederek, kitap okumayı sevmeyen velilerin ise numaradan bile olsa TV'yi kapatıp çocukların yanında kitap okumasını istedi.

2014-2015 eğitim-öğretim yılı açılışı bugün Çanakkale'de Işıklar Muharrem Yılmaz İlkokul ve Ortaokulu'nda yapıldı. Hayırsever merhum Muharrem Yılmaz tarafından bağışlanan arsa üzerine yapılan okulun açılışında konuşan Vali Çınar, çocukların daha iyi eğitim alması için öğretmenlere ve velilere düşen görevleri sıraladı. Kitap okumanın önemine de değinen Çınar, çocuklara kitap okuma alışkanlığının aşılanması için velilerin de kitap okumasını istedi. Çınar, öğrencilerin de bulunduğu açılışta kitap okumayı sevmeyen velilerin numaradan bile olsa TV'yi kapatıp çocukların yanında kitap okuması tavsiyesinde bulundu. Çınar, "Bilgi çağındayız. Bilgi çağına ulaşmanın gerekleri var. Ona uygun insan yetiştirmenin gerekleri var. Hepimize çok iş düşüyor. Biz yöneticilere tüm imkanları seferber etme görevi düşüyor. Öğretmenlere kendilerini yetiştirme ve çocukları yetiştirme görevi düşüyor. Velilerimize de büyük görev düşüyor. Çocuk anne ve babasını evde elde kitap okurken görürse, kitap okuma alışkanlığının daha geliştiğini görüyoruz. Biraz espri gibi olacak ama, kitap okumuyorsak bile maalesef çağımızda her kesimde insanın problemi ülkemizde, numaradan bari olsa çocukların yanında televizyonu kapatarak kitap okuyormuş gibi yapalım. Bu çocuklarımız için çok gerekli.

Geleceğimiz çocuklarımıza emanet olacak. Dolayısı ile her bir çocuğumuzun büyük değer olduğunu düşünerek, geleceğimize yönelik iyi umutlar beslemek için çocuklarımızı da iyi eğitmemiz gerekiyor. Bu yaşta tam eğitilecek çağdaki çocuklarımızı yılın neredeyse büyük bir kısmında günün en aktif zamanın kullanılmada aileleri tarafından bizlere teslim ediliyorlar. Dolayısı ile bu çok büyük bir imkan. Aynı zamanda çok büyük sorumluluk." şeklinde konuşuldu.

ÇANAKKALE'DE 73 BİN 511 ÖĞRENCİ EĞİTİME BAŞLADI

Okul açılışında Çanakkale Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş ise il genelindeki eğitim durumu hakkında bilgi verdi. Memiş, "Bilgi toplumu olmuş milletlerin bu seviyeye gelmelerinde en etkili faktör kuşkusuz eğitimdir. Nitelikli bir eğitim milletleri geri kalmıştan kurtarır, modern ileri aydın bir toplum haline getirir. Sevgili öğrenciler, bugün okulları bayram yerine döndürdünüz, şenlendirdiniz, neşelendirdiniz. Hepinizin gözlerinizden öpüyorum. Öğrencilik dönemi hayatınızın en tatlı ve en coşkulu anlarıdır. Bilgi ve teknoloji çağının seçkin bir üyesi olabilmek için yapıcı, yaratıcı ve üretken çağa geçmeniz gerektiğinizi unutmayınız.

Sevgili öğretmenlerimiz sorumluluklarınız çok büyük. Bugün ellerinde tutuğunuz küçük eller, yarın insanlığa büyük hizmetler vereceklerdir. 2014-2015 Eğitim ve Öğretim'e Çanakkale'de yaklaşık 405 okul ve kurum 4 bin 918 öğretmen, 457 yardımcı personel, 73 bin 511 eğitim öğretime başlamış bulunmaktayız." açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından okulun açılışı yapıldı. Arsası merhum Muharrem Yılmaz tarafından bağışlanan ve yapımı özel idare tarafından gerçekleştirilen okul, 15 sınıf bulunuyor. Toplam 23 öğretmen görev yapacağı okulda, çevredeki 19 köyün öğrencileri, anasınıfı, ilkokul ve ortaokulda 315 öğrenci eğitim alacak.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.