Vali Aksoy: Diyarbakır’ı Terörle Anılan Bir Kent Olmaktan Çıkaracağız

Vali Aksoy: Diyarbakır’ı Terörle Anılan Bir Kent Olmaktan Çıkaracağız

Yeni Vali Hüseyin Aksoy, Diyarbakır'ı terörle anılan değil huzurun, barışın, turizmin ve diğer özelliklerinin öne çıktığı bir şehir olması için gayret göstereceklerini söyledi.15 Eylül tarihinde yayınlanan Valiler Kararnamesi ile Samsun...

Yeni Vali Hüseyin Aksoy, Diyarbakır'ı terörle anılan değil huzurun, barışın, turizmin ve diğer özelliklerinin öne çıktığı bir şehir olması için gayret göstereceklerini söyledi.

15 Eylül tarihinde yayınlanan Valiler Kararnamesi ile Samsun Valiliği'nden Diyarbakır Valiliği'ne atanan Vali Hüseyin Aksoy, Diyarbakır’daki görevine başladı. Eşi Hülya Aksoy ile Diyarbakır'a gelen Vali Aksoy'u, havalimanında vali yardımcıları Mehmet Demir, Ahmet Dalkıran’ın yanı sıra kurum müdürleri karşıladı. Valilik önünde düzenlenen törende, kurum müdürleri ve valilik personeli ile tek tek görüşen Aksoy, şeref defterini imzaladıktan sonra makamına geçti. Valilik makamında basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Vali Aksoy, Türkiye’de son dönemde yürütülmekte olan çözüm sürecinin hassasiyetini vurguladı.

Vali Aksoy, “Özellikle halkın huzuru ve mutluluğu için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Diyarbakır’ı terör ile anılan bir kent değil, huzurun, barışın, turizmin ve tarihin öne çıktığı bir şehir olması noktasında gayret göstereceğiz. Bunları da gerçekleştirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” diye konuştu. Diyarbakır'ın, ülkenin önemli bir şehri olduğunu vurgulayan Aksoy, böylesine önemli bir şehirde görev yapmanın mutluluğunu ve onurunu yaşadığını söyledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.